A.Každailevičius apkaltintas nedarbu

Savivaldybės administracijos direktoriui Aloyzui Každailevičiui - vėl neramios dienos. Šįkart pirtį užkūrė konservatoriai, kurie pagrasino pradėsiantys nepasitikėjimo direktoriumi procedūrą.

Šiandien vykstančiame miesto tarybos posėdyje konservatoriai išplatino pareiškimą, kuriame jie piktinasi A.Každailevičiaus darbu.

Nemalonę savivaldybės administracijos direktorius užsitraukė todėl, kad esą nevykdo miesto tarybos protokolinio pavedimo.

„Kai šių metų birželį Tėvynės sąjungos frakcija balsavo už miesto biudžeto sumažinimą, vienas mūsų atstovų nurodė, kad sprendimą palaiko todėl, jog tikisi, kad bus reformuota savivaldybės administracija, viešosios ir biudžetinės įstaigos. Protokoliniu pavedimu A.Každailevičius buvo įpareigotas kas mėnesį tarybos nariams teikti informaciją apie įgyvendintas taupymo priemones, parengtus naujus veiksmus. Tačiau tenka konstatuoti, kad A.Každailevičius nesugebėjo nei pradėti reformų, nei informuoti miesto tarybą apie žingsnius, kurie užtikrintų biudžeto lėšų taupymą“, - nepasitenkinimą A.Každailevičiaus darbu viešai reiškė Tėvynės sąjungos frakcijos miesto taryboje seniūnas Marius Usonis.

Jis reikalavo, kad savivaldybės administracijos direktorius nedelsiant pateiktų detalią ilgalaikių biudžeto mažinimo priemonių įgyvendinimo ataskaitą. Jos negavę konservatoriai esą inicijuos nepasitikėjimo A.Každailevičiumi procedūrą.

Paklaustas, iki kada lauks ataskaitos, M.Usonis teigė, kad ją matyti norėtų iškart po Naujųjų metų.

Pats A.Každailevičius tokį konservatorių pareiškimą pavadino politiniu žingsniu, nes kitąmet jau prasidės rinkimų į miesto tarybą kampanija.

„Konservatoriai sako netiesą, kad neteikiame informacijos apie taupymo priemones. Jos yra įgyvendinamos ir kiekvienai jų reikia miesto tarybos pritarimo. Tačiau jei konservatoriams reikia ataskaitų, jas ir teiksime. Kiekvieną tarybos posėdį pranešime apie tai, už ką politikai balsavo praėjusiame posėdyje“, - tvirtino A.Každailevičius.


Šiame straipsnyje: Aloyzas Každailevičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių