Akibrokštas prie balsavimo kabinos: neleido pažymėti biuletenio savo rašikliu

Viena klaipėdietė pateko į kuriozišką situaciją, kai balsuoti atėjo kišenėje turėdama savo tušinuką. Moteris net nustėro, išgirdusi rinkimų komisijos atstovės pastabą, kad biuletenį pažymėti galima tik iš anksto paruoštais balsavimo vietoje esančiais rašikliais.

Klaipėdietė pasakojo, kad, ruošdamasi balsuoti, ji iš anksto pasiruošė rašiklį. Moteris, nors ir nėra senyvo amžiaus ar ligota, kasmet vis suserga peršalimo ligomis.

„O šiuo metu siaučia koronavirusas. Taip jau yra, kad ligos prie manęs kimba. Nenoriu užsikrėsti. O balsavimo kabinose per dieną apsilanko daugybė žmonių“, – tikino gyventoja.

Tačiau rinkimų apylinkės patalpose moteris nustebo išgirdusi, esą privalu naudotis balsavimo kabinose esančiais rašikliais.

Esmė yra ta, kad pilietis išreiškia pilietinę savo valią. Nesvarbu, kokiomis spalvomis.

„Na, galbūt yra tokia tvarka. Aš juk nežinau. Gal nenorima, kad biuleteniai būtų išmarginti įvairiomis spalvomis. Tik klausimas – ar dažnai dezinfekuoja tuos rašiklius?“ – klausė moteris.

Klaipėdos rinkimų apygardos komisijos pirmininkas Adolfas Gritėnas iš širdies nusijuokė išgirdęs klaipėdietės istoriją.

„Negali būti. Oi ne, iš piršto laužtas reikalas. Pirmą kartą girdžiu tokią istoriją. Nesvarbu, kuo rašyti, svarbu yra balsuoti“, – kalbėjo A. Gritėnas.

Adolfas Gritėnas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdos rinkimų apygardos komisija nėra sulaukusi tokių pastabų, kad esą vis kas nors neleidžia rinkėjams išreikšti valią savo rašikliu.

„Rašiklių kabinose netrūksta. Taip nebus, kad atėjęs žmogus neras rašiklio. Bet aš, pavyzdžiui, turiu savo laimingąjį tušinuką, kuriuo visada naudojuosi. Prieš daug metų pirkau loterijos bilietą. Man padovanojo tušinuką, ant kurio užrašyta „Laimingas tušinukas“. Aš jį visur naudoju, kai tik man reikia, kad pasisektų. Tad visi rinkėjai į rinkimus gali ateiti su savo „laimingais“ tušinukais“, – patikino A. Gritėnas.

Visiškai nesvarbu, kokia spalva rinkėjas pažymės kandidato ar partijos laukelį balsavimo biuletenyje.

„Esmė yra ta, kad pilietis išreiškia pilietinę savo valią. Nesvarbu, kokiomis spalvomis“, – akcentavo A. Gritėnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
Visais laikais buvo "švongerių", kurie reikalaudavo laikytis taisyklių patys jų nesuprasdami.Ypač pasižymi visokie "prižiūrėtojai". Tik vat klausimas, kaip pasielgti - duoti durniui kelią, ar neišduoti savo principų ?

Anonimas

Anonimas portretas
O todėl kad galėtų gadinti biliotenius. Uzdedi tuo pačiu rašikliu antrą kryžiuką ir jis nebegalioja. Arba rašalas dingsta po kurio laiko. Galiu tęsti dar...

Raimonda

Raimonda portretas
Klaipėdoje atvira korupcija rezultatų gerinimui. Nenustebau...
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių