Akis bado apskurusios vėliavėlės

Aktyvioms klaipėdietėms užkliuvo Atgimimo aikštę puošiančios gėlių kompozicijos "Laivelis" konstrukcijos ir vėliavėlės. Moterų nuomone, stiebus reikia perdažyti, o vėliavėles pakeisti.

Pasak klaipėdiečių, pati gėlių kompozicija – labai graži. Akį pamalonina ir gėlės, kuriomis "Laivelis" apsodintas.

"Tačiau kaip atrodo stiebai ir vėliavėlės? Ar kas nors atkreipė dėmesį?" – klausė moterys.

Klaipėdietės tikino, kad daug metų kompoziciją puošusios vėliavėlės apskuro ir nubluko. Teigiama, kad "Laivelio" stiebus jau seniai laikas perdažyti.

"Artėja Jūros šventė, į miestą atvažiuos labai daug svečių. Norisi juk miestą parodyti iš pačios geriausios pusės, pasidžiaugti su kitais tuo, ką turime gražiausio", – pabrėžė miestietės.

Moterys tikino, kad tereikia visai nedaug dažų "Laivelio" stiebams perdažyti. Esą ir dėl audinio problemų neturėtų kilti.

"Jei miesto savivaldybė neturi lėšų, tegul paprašo miestiečių. Tikrai atneš ir dažų, ir audinio. Užteks keliems kartams", – kalbėjo gyventojos.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Irena Nachčiunova tvirtino, kad neseniai pati praėjo pro gėlių kompoziciją "Laivelis", tačiau jai nei stiebai, nei vėliavėlės neužkliuvo.

"Žinoma, labai įdėmiai nežiūrėjau. Įdomus gyventojų pastebėjimas. Ne viską patiems pavyksta pamatyti. Geriau, kai žmonės praneša. Nueisime ir įvertinsime "Laivelio" būklę", – komentavo pavaduotoja.

Anot I.Nachčiunovos, šiemet nebuvo planuota atnaujinti "Laivelio" konstrukcijų ir vėliavėlių. Be to, dabar šių darbų nebūtų galima atlikti dėl žydinčių gėlių.

"Žiūrėsime, ką galėsime padaryti", – tvirtino pavaduotoja.

Gėlių kompozicija "Laivelis" Atgimimo aikštę papuošė prieš devynerius metus. Jo konstrukcijos taisomos ir vėliavėlės keičiamos, atsižvelgiant į būklę.

Paskutinį kartą pirmieji darbai buvo atlikti prieš trejus metus. Vėliavėlės pakeistos prieš dvejus.

"Šie darbai organizuojami pagal situaciją. Kai susidėvi, keičiame, dažome. Tikrai jau senokai tai darėme", – komentavo pavaduotoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Šią vasarą su šeima keliavom po Lietuvą. Taigi, Klaipėdos gėlynai tikri baisuokliai,o Jūs dar apie vėlevėles kalbat......

Ita

Ita portretas
Nieko, paskelps konkursa su maziausia kaina ,gal po dvieju metu pakeis

piliečiui

piliečiui portretas
Tie benamiai tokie patys piliečiai kaip ir tamsta, todėl gali vaikščioti ir sėdėti lygiai taip pat, kaip jūs.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių