Ambicingas ES projektas Z kartos studentams: kuriami Europos universitetai

  • Teksto dydis:

Šiuolaikinis studentas – ypač lankstus, puikiai išmanantis technologijas ir jaučiantis žinių, kurios būtų pripažintos visame pasaulyje, alkį. Klaipėdos universitetas prisitaiko prie sparčiai kintančio pasaulio ir kartu su 5 ES universitetais priklauso Europos universitetų aljansui „EU-CONEXUS“ („Europos universitetas išmanių pakrančių miestų tvariai plėtrai“).

Buriama nauja žingeidžių europiečių karta. Studentai naudosis visų šešių universitetų ištekliais ir gaus bendrą 6-ių universitetų diplomą. „EU-CONEXUS“ studentams atvers naujas galimybes šiandienai ir dar didesnes – ateičiai.

Kodėl verta rinktis?

– Bendras 6-ių universitetų diplomas;

– Ne mažiau kaip 50 proc. studentų dalį studijų laikotarpio studijuos užsienyje;

– Europos studento pažymėjimas;

– Daugiau kaip 60-ties jungtinių mokslinių tyrimų institutų;

– Patogi skaitmeninė mokymosi aplinka;

– Tarptautiniai projektai;

– Kasdienis darbas ir studijos daugiakultūrinėje aplinkoje;

– Virtualios bibliotekos, švietimo išteklių naudojimas.

Kasdienis darbas ir studijos daugiakultūrinėje aplinkoje. (KU nuotr.)

Ką reiškia būti Europos universiteto studentu?

„EU-CONEXUS“ sudaro šeši universitetai: Klaipėdos universitetas Lietuvoje, La Rošelio universitetas Prancūzijoje, Atėnų žemės ūkio universitetas Graikijoje, Valensijos Šv. Vincento kankinio katalikiškasis universitetas Ispanijoje, Zadaro universitetas Kroatijoje bei Bukarešto technikos ir civilinės inžinerijos universitetas Rumunijoje.

Suvieniję jėgas, 6 Europos pakrantėse įsikūrę universitetai aktyviai bendradarbiauja siekdami, kad absolventai gautų „EU-CONEXUS“ diplomą. bendrą Europos universiteto diplomą savo absolventams ir planuoja pasiekti 50% studentų ir dėstytojų mobilumą. Partneriai jau kuria Europos aukštojo mokslo tarpuniversitetinį „miestelį“ bei diskutuoja apie novatoriškus miesto pakrančių tvarumo sprendimus ir produktus, numatydami verslo ir mokslo bendradarbiavimą.

Universitetų aljansas jungia 41 223 studentus, 4643 darbuotojus, 33 fakultetus, 61 tyrimų institutus, 396 studijų programas.

Studentams – daugiau kaip 60-ties jungtinių mokslinių tyrimų institutų. (KU nuotr.)

Pasirinkę studijas Klaipėdos universitete studentai įsilies į visų šešių universitetų studentų, dėstytojų, darbuotojų srautą ir galės naudotis bendrais ištekliais. Jie gaus pačias geriausias ir naujausias žinias iš visų universitetų skirtingose Europos šalyse. „Mes suvienijome savo stipriąsias puses, kad galėtume diegti naujoves pasaulyje, naudodami drąsias idėjas ir patirtimi grindžiamus sprendimus. Buriame naują kūrybingų, galinčių bendradarbiauti tarpvalstybiniu mastu europiečių kartą, pasiruošusią efektyviai spręsti Europai iškylančius iššūkius“, – sako Klaipėdos universiteto rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas.

Rektorius pabrėžia, kad Europos universitetų kūrimas prisideda prie Europos aukštojo mokslo kokybės gerinimo ir jo patrauklumo didinimo, tarptautiškumo plėtros. Numatoma, kad keletas Europos universitetų kurs inovatyvios pedagogikos laboratorijas, padėsiančias iš esmės atnaujinti dėstymo kokybę.

Siekiama, kad iki 2022 m. „EU-CONEXUS“ taps pasauliniu aukštojo mokslo ir mokslinių tyrimų lyderiu išmaniųjų pakrančių miestų tvarios plėtros srityje.

Europos universitetai – ateities universitetai

Europos universiteto tikslas yra įtraukti partnerius iš visų tipų aukštojo mokslo institucijų ir aprėpti plačią geografinę teritoriją visoje Europoje. Pagrindinis dėmesys skiriamas kompetencijai ir europinėms vertybėms. Kartu bus sprendžiamos aktualiausios problemos, su kuriomis šiandien susiduria Europa.

Miestai ir gyvenvietės pakrančių zonose tampa vis tankiau apgyvendintomis teritorijomis. Jie labai svarbūs prekybai, akvakultūrai ir žuvininkystei, energetikai ir turizmui. Tuo pačiu metu šios pakrantės, deja, yra labiausiai pažeidžiamos zonos klimato pokyčių padarinių atžvilgiu.

Pasak Klaipėdos universiteto rektoriaus prof. dr. A. Razbadausko, nors universitetai ir mokslinių tyrimų įstaigos visuomet vaidino pagrindinį vaidmenį skatinant mėlynąją ekonomiką ir mėlynąjį augimą, reikalingas naujas požiūris į studijų ir mokslinių tyrimų organizavimą, siekiant atspindėti problemų ir galimybių, būdingų pakrančių miestų aplinkoms, sudėtingumą.

„EU-CONEXUS” taip pat bus transnacionalinės sistemos, kuriančios inovatyvius pakrančių miestų tvarumo sprendimus ir produktus, centras. Jis rūpinsis startuoliais ir skatins industrijų, artimų institucijoms-partnerėms, bendradarbiavimą.

Daugiau informacijos apie „EU-CONEXUS” aljansą, kurio dalimi yra Klaipėdos universitetas rasite čia: https://www.eu-conexus.eu/en/.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesupratau

nesupratau portretas
tai cia zmonems ar bezdzionems universitetai :D

Anonimas

Anonimas portretas
normalia cia sugalvojo SAVI MOKOS UZ PINIGUS o negrus VELTUI ! PIPIEC kur teisybe !

Geriau

Geriau portretas
Rodykit musu jaunimą o me tas juodasikniu rasistų skysčius snukius ,jūs pazedete mano žmogaus teises ką Lietuvoj negrynas kad reklamuojant brudus
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių