Kaimyno teroras: skundė policijai, kol išgujo iš kiemo

Klaipėdietis, gyvenantis pietinėje miesto dalyje, patyrė kaimyno terorą. Neatskleidžiamas asmuo policijai jau nusiuntė mažiausiai šešis skundus dėl esą ne vietoje pastatytos mašinos, nors tokių "pažeidėjų" nuolatos būna pilnas kiemas. Pareigūnai dėl skundiko-persekiotojo tyrimo pradėti nepanoro.

Pradėjo keršto akciją

Laukininkų gatvėje daugiabučių kiemuose yra senų krepšinio aikštelių.

Jos faktiškai jau senokai nenaudojamos pagal paskirtį. Kadangi miegamuosiuose rajonuose ypač trūksta automobilių stovėjimo vietų, šie krepšinio aikštynai jau ne vienerius metus užstatomi gyventojų automobiliais.

Iki šiol čia savo mašiną palikdavo ir klaipėdietis Valerijus, tačiau, kaip pats teigė, kažkokiam anonimui pradėjus piktybinį persekiojimą, buvo priverstas automobiliui ieškoti kitos vietos.

"Pas mus kieme gyventojai jau 20 metų tose aikštelėse palieka savo automobilius nakčiai. Tačiau pastaruoju metu ėmiau gauti baudos kvitus dėl esą ne tam skirtoje vietoje paliktos savo mašinos. Pasirodo, kažkoks žmogus vis fotografuoja aikštelėje pastatytą mano automobilį ir siunčia skundus. Buvau policijoje, man ten paaiškino, kad jie nuolat gauna skundus dėl mano mašinos iš vieno ir to paties asmens, veikiausiai kažkokio mano kaimyno, bet pareigūnai man jo tapatybės neatskleidė", – pasakojo Valerijus.

Klaipėdietis teigė, kad skundiko nepažįsta, neįsivaizduoja, kas jis gali būti, bet akivaizdu, kad už kažką jam keršija.

"Niekaip nesuprantu, kas ant manęs griežia dantį, nes su kaimynais nėra buvę jokių konfliktų ar nesusipratimų. Kai paprašiau pareigūnų pateikti informaciją, ką jie dar nubaudė už toje aikštelėje pastatytą mašiną, man pasakė, kad tik dar du automobilių savininkus. Bet juk ten nuolat stovi iki 30 automobilių, ypač savaitgaliais", – stebėjosi Valerijus.

Jei pažeidimą toje pačioje vietoje padaro 20 ar 30 asmenų, o už tai baudžiamas tik vienas aš, manau, tai yra neteisinga.

Pasipylė baudos kvitai

Baudos kvitai klaipėdiečiui pradėjo plaukti nuo birželio. Ir kai tik jis baudą susimokėdavo, gaudavo kitą vėl už tą patį.

Vyras sulaukė jau šešių baudos kvitų.

Valerijus teigė sumokėjęs pirmąsias tris jam skirtas baudas, bet kai jos ėmė plaukti reguliariai, nusprendė daugiau nebemokėti.

"Paskutinius tris baudos kvitus atsisakiau apmokėti iš principo, nes manau, kad netgi baudų atžvilgiu turi galioti kažkoks lygiateisiškumo principas. Jei pažeidimą toje pačioje vietoje padaro 20 ar 30 asmenų, o už tai baudžiamas tik vienas aš, manau, tai yra neteisinga. Policininkai man paaiškino, kad baudos kvitus išrašo tik tiems, kuriuos apskundė, tai yra kažkoks asmuo atsiuntė nuotraukas ir parašė skundą į policiją", – pasakojo Valerijus.

Policijoje klaipėdietis pasiūlė pareigūnams: jei ten išties draudžiama palikti automobilius, tai tegul pastato tai liudijantį ženklą ir tebūnie baudžiami visi nusižengusieji, o ne atsirenkami tik atskiri asmenys, kurie kažkam neįtiko.

Situacija: nors buvusioje krepšinio aikštelėje ir ant šaligatvio bei žolyno Laukininkų gatvėje kasnakt paliekama bent keliasdešimt mašinų, policijai nuolatos buvo skundžiami tik kelių jų savininkai. Dienraščio "Klaipėda" skaitytojo nuotr.

Išgujo iš kiemo

Vyras automobilio daugiau nebepalieka toje buvusioje krepšinio aikštelėje.

Tačiau situacija daugiabučių kiemuose nepasikeitė, vietos mašinoms nepadaugėjo, žmonės tebestato automobilius buvusiame aikštyne, kai kurie ant šaligatvių ar net ant žolyno.

Pasirodo, policija baudžia tik tuos, kurie yra apskundžiami oficialiai.

"Jie ten pastatomi kiekvieną vakarą, ir niekas nieko nesako. Pasirodo, policija baudžia tik tuos, kurie yra apskundžiami oficialiai. Todėl buvau priverstas ieškoti kitos vietos automobiliui, nes kažkoks asmuo mane persekiojo, kitaip to pavadinti negaliu, ir terorizavo skundais, kol išgujo iš kiemo. Policininkai taip ir pasakė, kad "padėkočiau" kaimynui, kuris mane skundė", – piktinosi klaipėdietis.

Valerijus teigė, kad tokiu atveju turėtų būti baudžiamas ne tik jis ar dar du kažkam neįtikę gyventojai, bet ir kituose kaimyniniuose kiemuose statantys savo automobilius krepšinio aikštelėse ir ant šaligatvių.

Pasikliauja nuotraukomis

Klaipėdos miesto policijos komisariato I veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Kęstutis Virbauskas patvirtino: jei skundas apie pažeidimus yra gaunamas elektroniniu būdu, pareigūnai jo tikrinti į vietą nebevyksta.

"Gyventojai pranešimus apie Kelių eismo taisyklių pažeidimus teikia per portalą epolicija.lt arba bendruoju policijos elektroniniu paštu. Jei iš pateiktos nuotraukos aiškiai matomi automobilio valstybiniai numeriai, pažeidimo esmė, data ir laikas, pareigūnai priima sprendimą asmeniui nedalyvaujant ir nevykstant į įvykio vietą", – tvarką paaiškino K.Virbauskas.

Esant tokiai pažeidimo tyrimo tvarkai, nenuostabu, kad dešimtys kitų pažeidėjų lieka nenubausti, nes pareigūnai jų tiesiog nemato – jie neatvyksta į įvykio vietą ir neįvertina realios situacijos, kad jiems skundžiamas tik vienas ar keli konkretūs asmenys.

Ir baudos kvitus išsiunčia tik tiems, dėl kurių gauna skundus, o ne visiems realiai Kelių eismo taisykles pažeidusiesiems.

Policija persekiojimo netirs

Nuolatos kažkieno skųstas klaipėdietis ir pats kreipėsi į policiją dėl šito piktybinio, kaip pats tikino, persekiojimo.

Vyras iš pareigūnų jau gavo atsakymą, kuris jam pasirodė tik formalus biurokratinis ir beprasmis atsakas.

"Supratau, kad dėl persekiojimo tyrimo jie nesiims ir net į kalbas nenorėjo leistis. Tiesiog jų darbas surinkinėti baudas. Jie aiškino, kad supranta, jog tokia situacija dėl automobilių stovėjimo aikštelių prie daugiabučių yra visoje Klaipėdoje ir esą čia ne policijos reikalas, turėčiau eiti ir pretenzijas reikšti savivaldybėje", – kalbėjo nusivylęs klaipėdietis.

Įsisenėjusi miesto bėda

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojai kasnakt gauna pranešimų apie Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Tokių nuolatinių pranešėjų, kurie skambina į policiją, Klaipėdoje yra ne vienas.

Ypač daug "etatinių" skundikų gyvena pietinėje Klaipėdos pusėje.

Nesinaudojantieji internetu, kurie nerašo skundų į portalą epolicija.lt ar elektroninių laiškų, neretai naktimis tiesiog skambina policijai dėl ankštuose kiemuose ant šaligatvių paliekamų automobilių.

Policininkai nereaguoti į skundus negali.

Jie važiuoja, fotografuoja ir už priekinio stiklo valytuvo palieka baudos kvitus, nors puikiai supranta, kad žmonės neturi kur palikti savo mašiną.

"Situacija kartojasi dažną naktį, gauname baudas, o kur palikti mašinas, niekas nepasako. Nesu girdėjęs jokio pranešimo, kuriame būtų informuojama apie naują aikštelę ar kitą vietą, kur mes, mokesčius miestui ir valstybei mokantys žmonės, galėtume pastatyti savo automobilius", – jau anksčiau dienraščiui yra piktinęsis ne kartą baudas mokėjęs miestietis.

Klaipėdiečiai siūlė, kad būtų logiška nakčiai leisti palikti mašinas ant šaligatvių, draudžiant tai daryti nuo ankstaus ryto iki vėlaus vakaro. Taip yra kai kuriuose užsienio didmiesčiuose.

Tačiau šios malonės gyventojai nesitiki, nes baudos svariai pildo biudžetą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LAPE SIAURINE

LAPE SIAURINE portretas
Tavo vardas Valerijus,ir tu dar stebiesis ir jieskai teisybes,tu rusas,тябя загнобят

Arvis

Arvis portretas
Parlėkes numauni o išlėkdamas ūžmauni..(numeriukus).....

nera temu

 nera temu portretas
Kad aprasote kiekvie i kaimo didelius įvykius?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių