Ant tvorų – nelegali reklama

Kontrolieriai toliau tęsia patikrinimus mieste. Trečiadienį stebėta tvarka Manto gatvėje, tikrinta, ar nėra rūkoma bendrabučių bendro naudojimo patalpose.

Manto gatvėje kontrolieriai stebėjo, kaip laikomasi Miesto tvarkymo ir švaros, Išorinės reklamos įrengimo, Statinių tinkamos priežiūros taisyklių.

Ji buvo šukuojama nuo Danės upės iki J.Janonio gatvės. Stebėtos ir jos prieigos.

Klaipėdos savivaldybės Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis tvirtino, kad patikrinimo metu užfiksuoti pažeidimai bus suskaičiuoti ketvirtadienį, tačiau jų užfiksuota daug.

„Situacija gerėja, bet nuolatinė kontrolė yra reikalinga“, – pabrėžė vedėjas.

Anot M.Poimanskio, rūpesčių miesto centre kelia tvoros, kuriomis aptvertos statybvietės, kur seniai nevyksta jokie darbai. Ant jų prikabinėta daug visokių skelbimų, kas yra draudžiama. Tokių vietų Manto gatvėje yra bent dvi. Nauja nelegalių skelbimų lenta yra atsiradusi ir prie buvusio „Vaivos" kinoteatro.

„Blogiausia, kad kabinama kur papuola informacija apie visokių koncertus. Platintojai daro, ką nori. Blogiausia, kad ne visada išeina nustatyti, kas pakabino vieną ar kitą plakatą. Tačiau tvoros savininkas turi pats pasirūpinti, kad ant jos nebūtų nelegalios reklamos“, – įspėjo vedėjas.

M.Poimanskis pasakojo, kad mažiau užfiksuota ir grafičių. Be to jie kur kas mažesni nei anksčiau.

Trečiadienį taip pat buvo tikrinama, ar gyventojai nerūko bendro naudojimo patalpose. Kontrolieriai reagavo į vieną skundą ir vyko į Kalnupės gatvės 21 namą. Buvo pranešta, kad čia rūkoma džiovykloje.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys pasakojo, kad nurodytoje patalpoje buvo prišiukšlinta. Užfiksuotas vienas rūkantis žmogus. Jis bus įspėtas.
Patikrinimas vykdytas bendrabutyje, kuris yra Šilutės plentas 6. Ten nesutikta žmonių, kurie rūkytų bendro naudojimo patalpose. Pastebėta, kad yra rūkoma vienoje virtuvėje, bet rūkančių nebuvo.

Kontrolieriai apklausė namo gyventojus. Šie nesiskundė dėl rūkymo bendro naudojimo patalpose. Be to šio namo skelbimų lentoje buvo pakabinta informacija, kad rūkyti bendro naudojimo patalpose draudžiama. Nurodytos ir gresiančios baudos.

V.Valys tvirtino, kad patikrinimai dėl rūkymo bendro naudojimo patalpose bus vykdomi ir toliau. Juos planuojama organizuoti kiekvieną savaitę iki gruodžio vidurio.

Patikrinimai bus vykdomi ne tik bendrabučių bendrojo naudojimo patalpose, bet ir daugiabučių namų laiptinėse. Bus reaguojama į gyventojų skundus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių