Apie klaipėdiečius – teigiami „Arsenal“ futbolo klubo atstovų atsiliepimai

„Atlanto“ futbolininkai Donatas Kazlauskas ir Dovydas Virkšas, savaitę praleidę garsiame Londono „Arsenal“ klube, iš Anglijos sostinės jau grįžo į Klaipėdą.

„Viskas vyko sklandžiai, – sakė D.Virkšas. – Nuskridus į Londoną, mus pasitiko. Apgyvendino netoli klubo bazės, kuri yra miesto pakraštyje, esančiame viešbutyje. Nuo jo iki treniruočių centro dešimt minučių pėsčiomis.“

Pratybos su rezervine „Arsenal“ komanda vyko kiekvieną dieną. Tiesa, ketvirtadienį klaipėdiečiams teko judėti su jaunesniais futbolininkais, nes Londono klubo U-21 ekipa žaidė rezervinių komandų čempionato rungtynes su „Fulham“ bendraamžiais.

Treniruotės buvo intensyvios, ilgos, trukusios ne mažiau dviejų valandų.

Daugiausiai laiko, anot D.Kazlausko, treniruotėse buvo skirta „plotui“, kai į dvi grupes pasiskirstę žaidėjai stengiasi kuo ilgiau išlaikyti kamuolį vienu, dviem lietimais. Taip pat nemažai „sukdavo“ kamuolį kvadrate.

Tikrą futbolą, su anglais pasiskirstę į dvi komandas, lietuviai žaidė tik kartą.

D.Virkšas papasakojo, kad „Arsenal“ rezervinėje ekipoje buvo įvairaus lygio žaidėjų.

„Kai kurie futbolininkai iš tiesų buvo gero lygio, tačiau buvo ir silpnesnių“, – atviravo klaipėdietis.

Treniruotes vesdavo du treneriai. Vyriausiasis klubo strategas Arsenas Wengeras nė sykio neaplankė rezervinių futbolininkų. Tačiau neabejojama, kad jam apie lietuvius buvo pateikta išsami informacija.

„A.Wengerą kiekvieną vakarą matydavome klubo bazės valgykloje, tačiau nesikalbėjome, – sakė D.Virkšas. – Neteko kartu ir vakarieniauti, kaip buvo parašyta Lietuvoje.“

Vieną dieną abu klaipėdiečiai sulaukė dovanos. Klubas skyrė po 100 svarų sterlingų ir automobilį su vairuotoju, kuris D.Kazlauskui ir D.Virkšui aprodė Londoną.

Lietuviams grįžus namo, juos iš paskos parlydėjo palankūs „Arsenalo“ klubo atstovų įspūdžiai. Jais anglai pasidalijo su „Atlanto“ vyriausiuoju treneriu Konstantinu Sarsanija, atsiuntę jam elektroninį laišką.

„Klaipėdiečiai parodė save iš geriausios pusės“, – rašoma „Arsenal“ generalinio vadybininko laiške.
Antradienį K.Sarsanija ir „Arsenal“ klubo atstovai telefonu kalbėsis dėl tolesnės futbolininkų ateities.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mėgėjui

Mėgėjui portretas
Koldūne,prieš rašydamas komentarą,padaryk pamokas,o ypač pasimokink lietuvių gramatikos.

Megejas

Megejas portretas
Nedgi taip 11 m. trenerociu, UK tiek dauk talentu bet pasirinko superinio atlanto berniukus,super.Paprasta atlntas daro eilini sou.Sekmes

Mėgėjui

Mėgėjui portretas
Kiek kainavo? Vienuolika metų kasdienių treniruočių.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių