Apsileidėlių sąrašas Klaipėdoje trumpėja

Klaipėdos miesto tarybai iš apleistų pastatų sąrašo siūloma išbraukti tris statinius. Savininkai juos sutvarkė ar įsipareigojo tai padaryti, kad atitiktų bent minimalius reikalavimus.

Miesto tarybai iš apleistų pastatų sąrašo siūloma išbraukti tris statinius. Savininkai juos sutvarkė ar įsipareigojo tai padaryti, kad atitiktų bent minimalius reikalavimus.

Netvarkomų, apleistų, nenaudojamų pastatų sąraše, kurį tvirtina miesto taryba, yra 38 objektai.

Iš jo siūloma išbraukti sandėlį, siurblinę, administracinį ir kitus pastatus, esančius Gluosnių gatvė 11, gyvenamosios paskirties Puodžių gatvės 27 namą, nebaigtą prekybos ir buitinio aptarnavimo paviljoną, esantį Smiltynės gatvė 34.

Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius tvirtino, kad dėl šių pastatų išbraukimo iš sąrašo kreipėsi savininkai.

Pastatų komplekse Gluosnių gatvėje ir gyvenamosios paskirties pastate Puodžių gatvėje buvo užsandarinti langai ir angos, išvalytos šiukšlės, nuo stogų nuimti augalai. Pastarasis pastatas taip pat buvo uždengtas plėvele. Savininkai abiem pastatams paskyrė techninius prižiūrėtojus.

"Pastatas Puodžių gatvėje ilgą laiką priklausė vienai įmonei, kurios savininko nepavyko surasti. Jis slapstėsi ir nuo mokesčių inspektorių. Naujasis savininkas informavo, kad sutvarkė pastatą taip, jog šis atitiktų minimalius reikalavimus. Tiek pastatą Puodžių gatvėje, tiek Gluosnių patikrinome ir jie išties sutvarkyti", – teigė G.Pocius.

Pasak vedėjo, Smiltynėje esantis nebaigtas statyti paslaugų pastatas ilgą laiką buvo neprižiūrėtas. Jame buvo kilęs ir gaisras. Po pastarojo, pasitarus su Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovais, buvo surašyti aktai ir reikalavimai, ką reikia padaryti.

"Savininkai reagavo, pateikė projektą, kad sutvarkys pastatą, jog šis tenkintų esminius statinio reikalavimus. Šiandien pranešė, kad pradėjo darbus. Rytoj važiuosime patikrinti, ar tikrai", – Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariams vakar pasakojo G.Pocius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ar

Ar portretas
cia nuotrauka is 1920 metu?Mociute pasakojo,kad buvo tada labai tvarkingi,grazus pastatai!

Tikrove

Tikrove portretas
"Baltijos" imsis tada, kai ta pasvirusi ir jau praeivius gasdinanti siena nugrius. Reikia tiketis, kad auku nebus.

Galimybės

Galimybės portretas
Kai paveldosaugininkai suderins projektą. Negi nežinot, kad Klaipėdoje valdo paveldosaugininkai? Jie yra tikroji miesto valdžia, kuriai negalioja įstatymai. Jie patys yra įstatymas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių