Pereiti į pagrindinį turinį

Arena šeimininką turės jau greitai

2009-01-21 09:00
Arena šeimininką turės jau greitai
Arena šeimininką turės jau greitai / Klaipėdos arenos vizualizacija. Našta: operatorius turėtų įsipareigoti per metus arenoje suorganizuoti ne mažiau kaip 50 renginių, o už kiekvieną neįgyvendintą projektą privalėtų mokėti baudas.

Pasibaigus pirmajam Klaipėdos miesto savivaldybės viešai skelbto konkurso etapui, paaiškėjo, kad į arenos valdymą pretenduoja keturios šalies bendrovės – "BILIETAI.LT", "Pramogų sala", "SEVEN entertainment" bei "Muzikos ekspresas".

Anot uostamiesčio mero Rimanto Taraškevičiaus, jau aišku, kad visos šios bendrovės atitinka konkurso keliamus reikalavimus, todėl prieš kelias dienas paskelbtas antrasis etapas. Jo metu savivaldybė apsispręs, kuri įmonė tinkamiausia tapti šio pastato operatoriumi. Kada tai paaiškės – nežinia, tačiau meras viliasi, kad valdytoją pavyks išsirinkti per ateinančius du mėnesius.

R.Taraškevičius patikino, kad konkursą laimės ta bendrovė, kuri galės investuoti daugiausiai ir pasiūlys mažiausią finansinę naštą savivaldybei.

"Mums svarbu išsiaiškinti, kiek, norint suorganizuoti viešus miesto renginius arenoje, mes turėsime skirti lėšų iš savivaldybės biudžeto. Kuo ši suma mažesnė – tuo geriau. Žinoma, daug renginių ten organizuoti neplanuojame, gal kokius penkis šešis per metus", – pabrėžė R.Taraškevičius.

Pagal sutartį privačios bendrovės investicijos taip pat yra derybų objektas. Savivaldybė pageidauja, kad jos siektų dešimtis milijonų litų. Laisvuose arenos plotuose būtų investuojama į sporto ir kultūrines paslaugas teikiančius objektus.

Operatorius turėtų įsipareigoti per metus arenoje suorganizuoti ne mažiau kaip 50 renginių, o už kiekvieną neįgyvendintą projektą privalėtų mokėti baudas.

Arenos operatorius bus skiriamas 25 metams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų