Pereiti į pagrindinį turinį

A.Šimkaus kėdė - vis dar tuščia

2009-04-22 09:00
Teis: keliais nusikaltimais įtariamo A.Šimkaus byla jau perduota Klaipėdos miesto apylinkės teismui.
Teis: keliais nusikaltimais įtariamo A.Šimkaus byla jau perduota Klaipėdos miesto apylinkės teismui. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Savivaldybei niekaip nesiseka rasti kyšininkavimu įtariamo buvusio Miesto ūkio departamento direktoriaus Alfonso Šimkaus įpėdinio.

Ne vieną mėnesį tikėjęsi, kad užimti šias pareigas pageidavimą pareikš kuris nors iš Klaipėdos savivaldybės valdininkų, galiausiai administracijos vadovai nuleido rankas ir paskelbė viešą konkursą.

Tačiau jį teks skelbti iš naujo, nes savivaldybės valdininkai, rengdami egzamino klausimus pretendentams, privėlė klaidų.

Pretendentai į Miesto ūkio direktoriaus postą turėjo raštu atsakyti į 100 klausimų testą. 70 klausimų parengė Valstybės tarnybos departamentas, o likusius – Klaipėdos savivaldybės valdininkai.

„Kai jau egzaminas buvo išlaikytas ir tikrinome testus, paaiškėjo, jog kai kurių klausimų egzamine negalėjo būti. Pavyzdžiui, departamento direktoriaus nereikalaujama išmanyti Biudžeto sandaros įstatymą. Pripažinome savo klaidą ir konkursą anuliavome, todėl jį teks skelbti iš naujo“, – sakė savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas.

Jis „Valstybės žinių“ priede „Informaciniai pranešimai“ turėtų būti paskelbtas šią savaitę. Konkurse norintys dalyvauti piliečiai per dvi savaites turės pateikti reikiamus dokumentus. Jei šie atitiks keliamus reikalavimus, pretendentai bus pakviesti laikyti egzamino. Planuojama, kad jis turėtų įvykti po mėnesio.

Anuliuotame konkurse užimti A.Šimkaus vietą dalyvavo trys pretendentai. Vienas dirba Palangos savivaldybėje, kitas yra visuomeninės organizacijos pirmininkas, trečias – geodezininkas privačioje bendrovėje. Jų pavardės viešai neskelbiamos.

„Gali būti, kad naujame konkurse dalyvaus ne tik šie trys, bet ir daugiau pretendentų“, – svarstė V.Karmanovas.

Miesto ūkio departamento direktoriaus kėdė liko laisva, kai pernai rugsėjį A.Šimkui buvo pareikšti įtarimai dėl kelių nusikalstamų veikų, tarp jų – ir dėl kyšininkavimo bei piktnaudžiavimo tarnyba.

Pareiškus įtarimus, A.Šimkus buvo nušalintas nuo pareigų, o vėliau savo noru pasitraukė iš darbo savivaldybėje.

Šiuo metu Miesto ūkio departamentui laikinai vadovauja V.Karmanovas.

„Todėl esu suinteresuotas, kad konkursas kuo greičiau įvyktų“, – neslėpė papildomu darbu apkrautas savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų