Pereiti į pagrindinį turinį

A.Šimkui - dar daugiau įtarimų

2009-02-24 09:00
A.Šimkui - dar daugiau įtarimų
A.Šimkui - dar daugiau įtarimų / V.Staskonienė (nuotraukoje) ir jos pavaduotojas R.Stasiulis pasirašė dokumentus, kurie sudomino STT.

Savivaldybėje aukštas pareigas ėjusio ir kyšių ėmimu įtariamo valdininko bylą papildė pernelyg brangiai rekonstruotos Rimkų gatvės epizodas.

Už darbus – labai brangiai

Pernai rugsėjo pradžioje Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnų įtartas kyšininkavimu ir nuo pareigų nušalintas Miesto ūkio departamento direktorius Alfonsas Šimkus vis dar pareigūnų neapklaustas. Praėjusių metų pabaigoje jo neteisėtą veiklą tiriantys pareigūnai kalbėjo, kad byla gali pasiekti teismą pirmaisiais šių metų mėnesiais.

Tačiau praėjusią savaitę paaiškėjo, kad byla į teismą nukeliaus dar vėliau nei planuota. Mat ikiteisminis tyrimas pasipildė dar vienu epizodu. Papildomame tyrime kalbama apie keistai pabrangusius Rimkų gatvės rekonstrukcijos darbus.

Vakar Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vadovas prokuroras Jevgenijus Michailovskis neslėpė, kad A.Šimkaus byla pasipildė naujais įtarimais, todėl tikimasi teismui ją atiduoti kovo pabaigoje.

Permokėjo šimtus tūkstančių

Naujuose įtarimuose kalbama apie didelį neatitikimą tarp Rimkų gatvės rekonstrukcijos konkurso laimėtojos bendrovės "Hidrostatyba" nurodytos darbų vertės ir praėjusių metų pabaigoje sumokėtų už darbą pinigų.

Patikrinę dviejose gatvėse atliktų darbų aktus, pareigūnai aptiko, kad darbų kaina dokumentuose buvo įrašyta kur kas didesnė, nei buvo anksčiau patvirtinta.

Vien rugsėjo mėnesį Lanko 1 gatvėje atliktų darbų vertė, įrašius didesnius darbo įkainius, nei buvo patvirtinta, išaugo bemaž 45 tūkst. litų.

Tikrintojai aptiko, kad per liepą, rugpjūtį, spalį ir lapkritį rekonstruojant Lanko 1 gatvę bei tvarkant Vietinę gatvę liepos mėnesį, darbų vertė buvo padidinta bemaž 300 tūkst. litų.

Pernai, kai bendrovei "Hidrostatyba" buvo permokėta už darbus, pažymas apmokėjimui bei sąskaitas faktūras pasirašė savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjo pavaduotojas Romualdas Stasiulis. Jis buvo statybos techninės priežiūros vadovas. Parašus taip pat dėjo ir to paties skyriaus vedėja Violeta Staskonienė. Šiems valdininkams buvo pavesta finansų kontrolė.

Valdininkai kol kas nėra įtariamieji.

V.Staskonienė tikino nebuvusi pareigūnų apklausta, tik turinti bendro pobūdžio žinių apie tyrimą, valdininkai paprašyti teikia dokumentus bei jų kopijas tyrėjams. Daugiau valdininkė nekomentavo.

Visų patikrinti nespėja

Nesuprantamą pinigų švaistymą į dienos šviesą pernai pradėjo kelti Rimkų gyventojai. Jie pamatė, kad darbininkai kloja kelią bei šaligatvius ir ketina apšviesti gatvę, kuri veda į laukus.

Visus šiuos darbus turėjo kontroliuoti A.Šimkus. Atskleisti, kodėl jis to nepadarė, ketina prokurorų kontroliuojami STT pareigūnai.

Neteisėtam pinigų švaistymui demaskuoti bei kitaip prižiūrėti valdiškų lėšų panaudojimo teisėtumą sukurta savivaldybės Kontrolieriaus tarnyba.

Kontrolierės pavaduotoja Angelė Kusienė tikino, kad šeši kontrolieriaus institucijoje dirbantys žmonės nepajėgūs patikrinti visų savivaldybės pinigais atliekamų darbų.

"Suplanavus biudžetą, žiūrime, kur daugiausiai yra lėšų ir tai, kas seniausiai buvo tikrinta. Kaskart einame į kitas vietas, nes darbus už 350 miln. ne taip lengva patikrinti. Tad mes nepadarome darbų, kaip privalėtume pagal terminus. Kitas dalykas – tik pernai tas klausimas iškilo. O mes planuojame darbus metams į priekį. Tai nebe kontrolė ar patikrinimai, o auditai", – aiškino A.Kusienė.

Kadangi ne vienas ir ne du pastaruoju metu savivaldybės užsakymu vykdyti darbai padvelkė korupcijos kvapais, STT pareigūnai neneigia ketinantys aktyviai domėtis ir Jakų žiedo rekonstrukcijos reikalais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų