Atgimimo aikštėje klaipėdiečiai prisiminė organų donorų pasiaukojimą

Lietuvos Asociacija „Gyvastis“ septintą kartą kvietė šalies gyventojus pagerbti organų donorus. Uostamiestis prisijungė prie kitų keturiolikos miestų, kurių centrinėse aikštėse sužibo šimtai žvakučių.

Šiais metais buvo prisiminti ir pagerbti 1779 donorai.

Žmonės, gyvenantys su transplantuotu organu, šią „Gyvasties” iniciatyvą laiko dėkingumo, pagarbos ir atminties ženklu savo donorui, nes kitaip padėkoti mirusiajam ir jo artimiesiems galimybių nėra.

Lietuvos Asociacijos „Gyvastis“ nariai visada stengiasi dalyvauti šiame donorų pagerbimo renginyje.

„Kadangi ši diena minima rudenį, visad labai jaudinamės dėl oro sąlygų. Mūsų nariai yra jautrūs visokioms infekcijoms, o šaltas metas yra palankus virusams plisti. Visaip yra buvę – ir lietus pliaupė, ir buvo šalta, pasitaikydavo ir graži diena. Mūsų žmonės visoje šalyje, kur bevyktų žvakučių uždegimas ir koks bebūtų oras – visada stengiasi dalyvauti“, – sakė asociacijos „Gyvastis” prezidentė Aušra Degutytė.

Šiais metais žvakutės donorams pagerbti liepsnojo Vilniuje, Kaune Klaipėdoje, Panevėžyje, Alytuje, Marijampolėje, Mažeikiuose, Vilkaviškyje, Prienuose, Varėnoje, Skuode, Viekšniuose, Valkininkuose, Marcinkonyse. Renginiai organizuojami laikantis saugumo reikalavimų.

Dėl sudėtingos koronaviruso plitimo situacijos, šiais metais šios akcijos atsisakyta Šiauliuose, Raseiniuose, Radviliškyje, Palangoje.

Žvakučių uždegimas organų donorams pagerbti, skiriamas Pasaulinei ir Europos organų donorystės dienai paminėti. Ši diena minima kasmet spalio antrąjį šeštadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių