Atidaromas atstatytas Smiltynės sveikatingumo takas

  • Teksto dydis:

Sekmadienį, rugpjūčio 25 dieną, Smiltynėje atidaromas atstatytas sveikatingumo takas.

Sekmadienį, rugpjūčio 25 dieną, Smiltynėje atidaromas atstatytas sveikatingumo takas.

Smiltynės sveikatingumo takas buvo pastatytas 1989 m. Algimanto Laurinaičio, bendradarbiaujant su sutrikusio intelekto jaunuolių darbo centru Klaipėdoje. Šio tako tikslas buvo pritraukti didesnį žmonių srautą aktyviai ir sveikai leisti laiką bei apsaugoti Smiltynės mišką nuo gaisrų. Žmonės, traukdami prie jūros, čia vaikščiodavo su šeimomis, vaikais, buvo įrengtos poilsio ir sportavimo zonos. Tako unikalumas buvo tas, kad viskas buvo natūralu - padaryta iš medžio. Visa tai buvo nemokama ir skirta visiems žmonėms.

Bėgant metams takas nyko, medinės konstrukcijos išsiardė, pirminė sveikatingumo tako paskirtis lyg ir užsimiršo.

Lygiai prieš metus prasidėjo projekto "Atstatykime Smiltynės sveikatingumo taką" darbai. Projekto iniciatorius klubas "Mes galim" - savanoriška, pelno nesiekianti organizacija, įkurta 2012 metais. Klubo nariai - skirtingų profesijų ir amžiaus žmonės, kurie siekia gerovės visuomenei savo idėjomis, darbais ir pagalba.

Šiandien pirmoji Smiltynės sveikatingumo dalis jau baigta. Pastatyti įrenginiai, sutvarkyta aplinka. Svarbiausias projekto tikslas buvo - atstatyti Smiltynės sveikatingumo taką, neišleidus nė lito.

Sveikatingumo tako atidarymas - rugpjūčio 25 d. 12.15 val. Smiltynėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

reforma

reforma portretas
saunuoliai du kariai,o kiti -tik musu,mokesciu moketoju, pinigus leidzia vejais,i kastuva atsiremti ir uztai gauti pusrycius pietus,vakariene,forma,nakvyne,atostogas ir net medalius .idomu ,ka jie veiktu ,jei prasidetu karine intervencija,gaila,kad redakcija idejo tokia foto,geda ziuret,kur dirba vienas ,o stebi keli,cia liko matyt is musu tarybinio palikimo,kiek pamenu ,net tada tokiu nepropagandisku foto nededavo i laikrascius.jei dirbtu keli ,o stebetu vienas,tas stebetojas ilgai nestebetu ,jam greit i rankas butu ikistas kastuvas

ruki v briuki

ruki v briuki portretas
o cia du pjauna -penki ziuri ,matyt dembeliu musu kariuomeneje daugiau ,nei naujoku

R.

R. portretas
Šaunuoliai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių