Atnaujinant planines paslaugas, Klaipėdos gydymo įstaigos susidūrė su sunkumais

Po įtempto karantino laikotarpio žmonėms pagaliau atsirado viltis gauti sunkiai prieinamas sveikatos priežiūros įstaigų paslaugas. Karantino laikotarpiu sveikatos priežiūros įstaigų paslaugų teikimas nebuvo visiškai sustabdytas, tačiau vasarą, kai buvo atnaujintos planinės paslaugos, susidurta su iššūkiais.

Visuomenėje vis dar piktinamasi dėl esą nepasiekiamų gydytojų ir negaunamų paslaugų.

Klaipėdos savivaldybės Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė pabrėžė, kad šiuo metu vis dar paskelbta ekstremali padėtis, todėl sveikatos priežiūros įstaigos negali laisvai atsidaryti ir teikti paslaugas taip, kaip iki karantino.

"Dėl ekstremalios situacijos valstybėje gydymo įstaigos susiduria su tam tikrais iššūkiais. Pavyzdžiui, Klaipėdos universitetinė ligoninė, kurioje gydomi COVID-19 ligoniai, turi išlaikyti ir tuščių lovų rezervą, jei staiga padidėtų sergančiųjų skaičius", – sakė R. Perminienė.

Pasak jos, tuščių lovų Klaipėdos universitetinėje ligoninėje turi būti 98.

Tiesa, gydymo įstaigos šiuo metu stengiasi suteikti paslaugas kiek įmanoma daugiau pacientų ir registruoja juos elektroniniu būdu.

Dauguma gydymo įstaigų taip pat diegia naujoves – programėlėmis registruoja praleistus pacientų skambučius. Tokiu būdu registratūros darbuotojai gali jiems perskambinti.

"Birželio pabaigoje paprašėme sveikatos priežiūros įstaigų pateikti duomenis, kaip joms sekasi atnaujinti paslaugas. Palyginome šių ir praėjusių metų liepą", – sakė R. Perminienė.

Pasak jos, pirminės ir konsultacinės sveikatos priežiūros grandies paslaugos atnaujintos nuo 82 iki 101 proc., o stacionarinės paslaugos – nuo 71 iki 78 proc.

"Krūviai sveikatos priežiūros įstaigose ir planinės paslaugos pagal reikalavimus kai kuriose vietose netgi viršyti", – rezultatus apibendrino R. Perminienė.

Atnaujinus paslaugas, didžiausias darbo krūvis atiteko šeimos gydytojams.

"Jei palygintume praėjusių ir šių metų liepos rezultatus, šeimos gydytojų paslaugos netgi viršijo reikalavimus. Jie turėjo dirbti ir nuotoliniu būdu, ir viską suvesti į e. sveikatą, ir pakalbėti su kiekvienu skambinančiu pacientu", – teigė R. Perminienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kitu ligu nebera

Kitu ligu nebera portretas
Nuo kovid mire 86 zm per 7 menesius 60-80 metu, o kiek zmoniu mire nuo kitu ligu per ta laika, niekam nebeidomu, kiak ligoniu negavo paslaugu irgi niekams neidomu. Krachas sveikatos sistemai

Tiesa

Tiesa portretas
Svarbiausia gydytojams atlygi nimus kelt , o ne dirbti

Taip

Taip portretas
Klaipedos universitetines ligonine visiskai nuzmonejo, paskambinus i 2 korpuso informacija ten dirbanti informatore tyciojasi, sako kiek cia gali skambineti as tave pazistu is balso, teko per ta karantina daznokai sksmbinti. Nes nutruko mano nebaigtos ko sultacijos, kur buvo vos kelios d po paskelbimo, nezinojau ka daryti. Dabar neàisku irgi ka daryti telefonais neatsiliepia, internetu pas vienus galima prisiregistruoti, pas vietus tinka popierinis receptas, pas kitus elektroninis, pas kitus net reikia prasyti sk vedejo, kad priregistruotu, o is tu konsultaciju irgi nieko gero, skaito kt sriciu specialistu irasus ir daro suvestines, i pacienta neturi kada paziureti, buvau, pas lor universiteineje, kad po danties traukimo, kilo puses galvos uzdegimas, po zandikaulio ir gerkleje iskilo guzas, taip pat ir zandikaulyje , skauda aplink ir ausyje uzsikinso ausis, geriau antibiotikus ,o ji man liepe gerti nimesili ir dar rezidento akivaizdoje su manim labai labai grubiai kalbejo, tai ko toki
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių