Audra aptalžė ir Palangą: meras į gyventojus kreipiasi su prašymu

  • Teksto dydis:

Palangos meras Šarūnas Vaitkus pranešė, kad savaitgalį pajūrį talžęs itin stiprus vėjas nuostolių padarė ir kurorte.

„Miesto komunalininkai ir Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai dirbo visą naktį, tebetriūsia ir šiuo metu. Dėl stipraus vėjo Šventojoje jūra nebepriėmė vandens, tad Šventosios upė išsiliejo iš krantų bei apsėmė šalia esančius medinius poilsio namukus, užsemta buvo ir Šventosios uosto teritorija. Tačiau šiandien jūra jau priima upės vandenį, tad uosto teritorijoje vanduo jau nuslūgęs, potvynis traukiasi ir kitoje Šventosios dalyje“, – socialiniame tinke rašė meras.

Per audrą pakilo ir Rąžės vandens lygis, kai kuriose vietose ji išsiliejo iš krantų.

Niokojo paplūdimius

„Įsisiautėjus vėjui, jūros bangos talžė ir kurorto paplūdimius. Prasčiausia situacija ties Būtinge, Nemirseta, Užkanave bei Monciškėmis – čia kopos stipriai paplautos. Laimei, centriniams Palangos ir Šventosios paplūdimiams didelės žalos stiprus vėjas nepadarė, kadangi bangos kopų nepasiekė. Tai dar kartą patvirtina, kad sprendimas papildyti paplūdimius smėliu buvo teisingas – jei minėti darbai nebūtų buvę atlikti, šiandien kalbėtume apie visai kitokią situaciją paplūdimiuose. Žinoma, kažkiek smėlio jūra pasiėmė, tačiau tikimės, kad jį sugrąžins“, – apie ateitį kalbėjo Š. Vaitkus.

Š. Vaitkaus feisbuko nuotr.

Visų miesto gyventojų noriu paprašyti taip pat kiek įmanoma apsitvarkyti savo teritorijas – apsišluoti, surinkti vėjo išlaužytas šakas.

Vartė medžius

Mero duomenimis, per audrą mieste išvartyta apie 30 medžių, dar antra tiek išlaužyta bei išvartyta Palangos Birutės parke.

„Gerokai daugiau nukentėjo rekreaciniai kurorto miškai – čia išvartyta šimtai medžių, tad tikimės, kad miškininkai juos sutvarkys. Komunalininkai ir Priešgaistrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai triūsia be poilsio, bet greitai sutvarkyti visą miestą negali – pirmiausia valoma centrinė kurorto dalis. Todėl visų miesto gyventojų noriu paprašyti taip pat kiek įmanoma apsitvarkyti savo teritorijas – apsišluoti, surinkti vėjo išlaužytas šakas. Kartu audros padarinius pašalinsime greičiau“, – teigė meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Edis

Edis portretas
Stipribes Palangos gyventojamas komunalinis ziemai malkas ruosia valdininkams o jus susirinkit sakeles

gaila

gaila portretas
kad visos palangos nenuplove buduliams maziau butu buve kur veistis

fui fui

fui fui  portretas
Kas per veikėjas tas snygius? Galimai iš kalbos komisijos kažkoks nerandantis vietos tipelis.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių