Daržų gatvėje – vienpusis eismas

Klaipėdoje baigta Daržų gatvės dalies nuo Tiltų iki Aukštosios gatvės rekonstrukcija. Atnaujinti nuotekų tinklai, gatvės grindinys, šaligatviai. Tačiau klaipėdiečiai šioje arterijoje pasigedo geresnio apšvietimo.

Klaipėdoje baigta Daržų gatvės dalies nuo Tiltų iki Aukštosios gatvės rekonstrukcija. Atnaujinti nuotekų tinklai, gatvės grindinys, šaligatviai. Tačiau klaipėdiečiai šioje arterijoje pasigedo geresnio apšvietimo.

Daržų gatvės rekonstrukcija pradėta gegužę. Iš pradžių galvota, kad ją pavyks užbaigti anksčiau – rugpjūčio pabaigoje ar rugsėjo pradžioje. Tačiau rekonstrukcija užtruko dėl akmenų paruošimo.

„Pagal sutartį remontą baigėme laiku. Buvo numatyta, kad darbai truks iki gruodžio 1 dienos. Galvojome, kad spėsime anksčiau. Jei būtų klojami skaldyti akmenys kaip J.Janonio gatvėje, taip ir būtų buvę. Tačiau projektuotojai nesutiko“, – pasakojo darbus atlikusios įmonės „Žemkasa“ Technikos direktorius Vitas Ramanauskas.

Daržų gatvėje pakloti akmenys yra tašyti. Jie buvo ruošiami specialia mašina. Tokie akmenys buvo pasirinkti, kad pėstiesiems, kurių šioje arterijoje gausu, būtų patogu vaikščioti.

V.Ramanauskas atkreipė dėmesį, kad naujų akmenų grindinys vizualiai nesiskiria nuo senojo.

Rekonstrukcijos metu Daržų gatvės dalyje buvo sutvarkyti nuotekų tinklai, gatvės grindinys, šaligatviai. Siaurose vietose jie iškloti grindinio akmenimis, platesnėse – akmeninėmis plokštėmis.

„Bus patogu eiti moterims, kurios avi aukštakulnius“, – tvirtino V.Ramanauskas.

Daržų gatvės dalyje nuo Aukštosios link Tiltų gatvės yra numatyta padaryti vienpusį eismą.

Tačiau miesto meras Vytautas Grubliauskas prašė neskubėti dėti ženklų bent iki gruodžio 19-osios, kada bus atidarytas Pilies tiltas.

„Reikės šį klausimą dar kartą svarstyti Saugaus eismo komisijoje“, – tvirtino meras.

Rangovas tvirtino, kad gali palaukti ir dar nekabinti ženklų. Tai nesukels jokių problemų. Padaryti Daržų gatvės dalyje vienpusį eismą buvo nuspręsta prieš metus.

Daržų gatvės rekonstrukcija kainavo apie milijoną litų. Tačiau čia įsikūrę verslininkai pasigedo apšvietimo. Šioje arterijoje pakabinti keturi šviestuvai, kaip numatyta projekte.

„Gatvė yra ganėtinai tamsi. Galėtume ir patys pakabinti šviestuvus, bet niekas neleidžia. Jau reklamas sudėtinga pakabinti“, – teigė viena verslininkė.

Klaipėdos savivaldybės investicijų departamento direktorius Ričardas Zulcas tvirtino, kad statyti apšvietimo stulpų šioje gatvėje negalima. Jie trukdytų pėstiesiems.
Ateityje numatoma atnaujinti ir likusią Daržų gatvės dalį. Tačiau norima, kad pirmiau būtų sutvarkytas pastatas, kuriame anksčiau buvo įsikūrusi Vydūno mokykla. Planuojama atnaujinti ir kai kurias kitas senamiesčio gatveles.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių