Baltijos jūros pakrantę nušvietė simboliniai laužai

Šeštadienio vakarą ošiančios Baltijos jūros pakrantėje uždegti simboliniai laužai. Jau trečią kartą Pajūrio regioninio parko inicijuojama akcija sutraukė nemažai dėmesio. Žmonių susibūrimo metu skambėjo vienybės dainos, prisiminta ir šiuo metu abejingų nepaliekanti padėtis Baltarusijoje.

Paskutinį rugpjūčio šeštadienį pajūryje surengta jau tradicine tampanti iniciatyva „Senovinė ugnies naktis“, kurios metu uždegami simboliniai Baltijos jūros pakrantės šalių laužai.

Šiemet besileidžiančios saulės ir ošiančios jūros fone buvo uždegti trys laužai – ties Šaipių kaimu, kur ugnimi rūpinosi Karklės kaimo bendruomenė, ties Karklės kaimu laužo įkūrimą koordinavo greta esančio Pajūrio regioninio parko direkcijos atstovai, o ties Kukuliškių kaimu prie „Memel-Nord“ baterijos ugnį kurstė Pasieniečių klubas.

Pajūrio regioninio parko direktorius Darius Nicius teigė, kad laužai šį vakarą turėjo būti uždegti ir Latvijoje – Papėje, Nycoje.

Prie jūros pakrantėje ties Karkle sukrauto laužo netrūko žmonių, kuriuos leidžiantis saulei kvietė ir švelnūs muzikos garsai – skambėjo vienybės dainos, kurias susirinkusiems dovanojo atlikėja Erika, muzikavo Kretingalės kultūros centro ansamblio „Grajus“ vadovas Juozas Staniulis.

Teigiama, kad simboliniu renginiu siekiama skatinti bendruomeniškumą, žmonių ir kaimyninių kraštų draugystę.

Renginio metu nepamirštas ir vienas aštriausių klausimų šiuo metu – įvykiai Baltarusijoje. Išreiškiant palaikymą sunkų metą išgyvenančiai ir neramumų purtomai tautai skambėto Baltarusijos himnas.

Susirinkusieji buvo prašomi laikytis saugaus atstumo, veidus dengti apsauginėmis kaukėmis, naudoti dezinfekcinį skystį.

Tiesa, į prašymą būti su apsauginėmis kaukėmis atsižvelgė anaiptol ne visi iniciatyvos dalyviai.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kasmet Suomijos pajūry kiekvienas kaimas degina savą laužą paskutinį vasaros savaitgalį

Fuuu...

Fuuu... portretas
Nežinau, bet man atrodo, kad tai iš neturėjimo ką veikti, o įvairiausių "organizacijų" noras pasirodyti, pridėti "pliusiuką", kad kažką veikiam, t.y. "pudrijam" masėms smegenėles... O kažkas ir atlyginimą gaus už neaišku ką...

Giruliai

Giruliai portretas
Ei skeltanagiai vatnykai, nustokite nesąmones rašę.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių