Pereiti į pagrindinį turinį

Baseinas kainuos daugiau nei planuota

2016-05-17 13:49

Baseino su sveikatingumo centru statybos atsieis brangiau nei planuota iš anksto. Uostamiesčio savivaldybės administracija prašys miesto tarybos leidimo, kad būtų leista pasirašyti sutartį su konkursą laimėjusi rangovu.

Klaipėdos miesto savivaldybės 2016–2018 metų strateginiame veiklos plane numatyta, kad baseino (50 metrų) su sveikatingumo centru statybos atsieis beveik 13,6 mln. eurų. Tokią sumą numatyta projektui skirti per dvejus metus.

Tačiau atplėšus konkurso, kurio metu buvo renkama, kas statys baseiną su sveikatingumo centru, vokus, paaiškėjo, kad tokios sumos neužteks.

Septynių dalyvių pasiūlytos kainos svyravo nuo 15,8 mln. iki beveik 23 mln. eurų.

Klaipėdos savivaldybės Strateginio planavimo skyriaus vedėja Indrė Butenienė tvirtino, kad pasiūlymų vidurkis siekė per 18 mln. eurų.

Du iš konkurse dalyvavusių tiekėjų atsisakė savo pasiūlymų. Tad jų liko penki. Jų pasiūlytos kainos svyravo nuo 15,8 mln. iki beveik 19,8 mln. eurų.

Tad miesto tarybos bus prašoma leisti didinti projekto vertę ir leisti pasirašyti sutartį su mažiausią kainą – beveik 15,8 mln. eurų – pasiūliusia įmone.

Pasak I.Butenienės, kas laimėjo konkursą dar nėra skelbiama, nes nesibaigė viešojo pirkimo procedūros.

„Jei taryba nepritartų projekto vertės didinimui, reikėtų skelbti naują konkursą. Pusės metų darbas nueitų perniek. Neaišku, ar pavyktų pigiau nupirkti paslaugą. Akivaizdu, kad siūlomos kainos yra aukštesnės. Be to, neaišku, kiek truktų pats konkursas. Prarastumėme nemažai laiko“, – Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariams aiškino I.Butenienė.

Skirtumą tarp kainų turėtų padengti savivaldybė. Tai būtų daroma miesto biudžeto arba skolintomis lėšomis. Vis tik manoma, kad pavyktų apsieiti be paskolų.

„ES pinigų yra tiek, kiek yra“, – tvirtino vedėja.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų