Pereiti į pagrindinį turinį

Baseino statybas globoja užsieniečiai

2013-07-29 10:39

Naujo baseino Klaipėdoje statybos perkeltos į tarptautinį lygmenį – jo projektavimą prižiūrės ekspertai, bendradarbiaujantys ir su Tarptautine plaukimo federacija.

Duotas startas Klaipėdos baseino projekto įgyvendinimui
Duotas startas Klaipėdos baseino projekto įgyvendinimui / Shutterstock nuotr.

Naujo baseino Klaipėdoje statybos perkeltos į tarptautinį lygmenį – jo projektavimą prižiūrės ekspertai, bendradarbiaujantys ir su Tarptautine plaukimo federacija.

"Lubos" – 40 mln. litų

Šiuo metu yra rengiamos techninės sąlygos konkursui išrinkti techninio projekto rengėjus. "Esame pasamdę tarptautinę kompaniją, kuri bendradarbiauja su FINA (Tarptautinė plaukimo federacija – V.S.). Ši kompanija mus konsultuoja, padeda rengti technines užduotis konkursui. Siekiame, kad konkurso sąlygos būtų kuo tikslesnės ir pagal jas parengto techninio projekto nereikėtų daugybę kartų koreguoti", – teigė Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas.

Kompanijos atstovas taip pat vertins ir techninio projekto konkurse pateiktus pasiūlymus, ar jie atitinka visas sąlygas.

Tarptautinių ekspertų paslaugos kainuos apie 50 tūkst. litų.

Bendra naujo baseino Klaipėdoje statybų projekto vertė – iki 40 mln. litų. "Tokias "lubas" esame numatę, tačiau, aišku, galima ir paklaida. Bet ji neturėtų būti didelė, nes tam ir samdėme ekspertus, kad padėtų pasirinkti tinkamą techninį projektą ir jau per statybas nereikėtų labai nukrypti finansiškai", – aiškino R.Zulcas.

Statys prie arenos

Paskelbti atvirą tarptautinį konkursą techninio projekto rengėjui išrinkti, su projektuotojais pasirašyti sutartį tikimasi dar šiemet.
Kitąmet jau viliamasi sulaukti parengto techninio projekto, o 2015 metais pradėti statybas.

50 metrų ilgio baseinas su sveikatingumo centru turėtų iškilti prie Klaipėdos arenos. "Optimistinis planas toks, kad baseinas būtų pastatytas iki Rio de Žaneiro vasaros olimpinių žaidynių, kurios vyks 2016 metų vasarą. Lietuvos plaukimo federacija yra išreiškusi viltį, jog prieš šią olimpiadą joje dalyvausiantys Lietuvos plaukikai jau galėtų pasitreniruoti naujame Klaipėdos baseine, kuris bus moderniausias šalyje", – tvirtino R.Zulcas.

Baseinas bus statomas už Kūno kultūros ir sporto departamento, ES ir Klaipėdos savivaldybės lėšas.

Išleido vandenį

Kol vyks pasirengimas naujo baseino statyboms, vis dar viliamasi išsaugoti buvusį "Dinamo" baseiną, kuris priklauso Klaipėdos valstybinei kolegijai.

Jis jau kurį laiką neveikia – išleistas vanduo, atleisti darbuotojai. "Tačiau galutinio brūkšnio dėl baseino ateities dar neužbraukėme. Šiuo metu vyksta derybos su interesantais. Buvo pokalbis ir savivaldybėje, kaip ji galėtų prisidėti, tačiau kol niekas nenuspręsta, plačiau komentuoti nenoriu", – teigė Klaipėdos valstybinės kolegijos direktoriaus pavaduotojas infrastruktūrai Mindaugas Laučys.

Jis vylėsi, jog dėl baseino likimo bus apsispręsta iki rudens. Jei nebus rasta papildomų finansavimo šaltinių, baseinas ir liks uždarytas, nes jį išlaikyti vienai pačiai aukštojo mokslo įstaigai yra per brangu ir neapsimoka.

"Vasarą išleidome vandenį, kad neprisidarytume daugiau nuostolių, tačiau baseino dar tikrai nepradėjo užbetonuoti. Dabar yra kaip ir laukimo režimas", – teigė M.Laučys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų