Pereiti į pagrindinį turinį

Baseino statybų konkurso sustabdyti nepavyko

2015-08-20 09:15

Uostamiesčio statybų bendrovei "Hidrostatyba" nepavyko sustabdyti naujo Klaipėdos baseino statybų konkurso – Klaipėdos apygardos teismas atmetė įmonės ieškinį dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo.

Vizualizacija

Uostamiesčio statybų bendrovei "Hidrostatyba" nepavyko sustabdyti naujo Klaipėdos baseino statybų konkurso – Klaipėdos apygardos teismas atmetė įmonės ieškinį dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo.

Teismas, priimdamas sprendimą, išsakė tuos pačius argumentus, kaip ir anksčiau atmesdamas Vilniaus statybų ir inžinerinių tinklų bendrovių "LitCon" ir "Versina" prašymus dėl konkurso stabdymo.

Anot teismo, baseino projektas yra reikšmingas valstybei, o sustabdžius pirkimo procedūras, jis užsitęstų ir kiltų grėsmė prarasti finansavimą.

Šis teismo sprendimas dar gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

"Hidrostatybos" ieškinį teismas sujungė su "LitCon" ir "Versinos" byla. Anot bendrovių, konkurso sąlygose numatytas reikalavimas bendro mokumo koeficientui yra perteklinis, o kiti kvalifikacijos reikalavimai riboja konkurenciją.

Konkursą 13 mln. eurų vertės 50 metrų baseino su sveikatingumo centru statyboms Klaipėdos valdžia paskelbė liepą. Šiuo metu dalyvių pasiūlymų vokai nėra atplėšti, nes terminas nukeltas dėl pretenzijų.

Vyriausybė Klaipėdos baseino projektą yra pripažinusi valstybei svarbiu ekonominiu projektu ir jau pasirašyta sutartis dėl 7 mln. eurų skyrimo šiam projektui.

Prognozuojama, kad baseinas, kurio plotas sieks 7 tūkst. kv. metrų, duris atvers 2017-aisiais.

Naujasis statinys bus daugiafunkcis. Po jo stogu glausis ne tik 50 m baseinas, bet ir nardymo šachta, poilsio zona bei sportui pritaikytos erdvės.

Vienu metu baseine galės vykti trys skirtingi užsiėmimai. Dviejų dalių atlenkiama sienelė baseiną perskirs perpus, tačiau bet kuriuo metu bus galimybė plaukti ir 25, ir 50 m ilgio baseine.

Taip pat baseine bus įrengta iškylanti platforma, kuri leis organizuoti seklaus vandens užsiėmimus – plaukimo pamokas vaikams, senjorams, vandens aerobiką.

Ypatingas dėmesys baseine bus skirtas narams. Specialiai jiems bus įrengta 9 m gylio ir 8 m skersmens nardymo šachta. 200 kv. metrų poilsio zonoje veiks kelios pirtys, ledo kambarys, treniruoklių salės, kelios vonios.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų