Beglobiams vaikams vis dar ieško būstų

Uostamiestyje nesėkmingai bandoma nupirkti du butus, kuriuose būtų apgyvendinti vaikų globos namų auklėtiniai. Keletą kartų skelbtų konkursų metu buvo sulaukta pasiūlymų, tačiau jie neatitiko keliamų reikalavimų.

Klaipėdoje nenuleidžiama rankų ir siekiama vis daugiau vaikų globos namuose augančių vaikų perkelti į specialiai jiems savivaldybės nupirktus butus.

Jau kurį laiką miestas žvalgosi dviejų butų, kuriuose galėtų įsikurti be tėvų likę jaunieji klaipėdiečiai, tačiau rasti nemažą geros būklės būstą – nėra lengva užduotis.

Savivaldybei vis tenka atnaujinti paieškas.

Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis teigė, kad po kelių nesėkmingų bandymų šiuo metu vėl laukiama pasiūlymų.

„Susidomėjusiųjų yra. Skambina agentūros, skambina žmonės, nes norėtų siūlyti butus. Mes paaiškiname, kad svarbiausia yra pateikti dokumentus. Laukiame, tikimės, jog bus variantų ir galėsime išsirinkti tuos du butus“, – dėstė E.Simokaitis.

Nors, pasak savivaldybės Turto skyriaus vedėjo, paprastai paskelbus konkursus sulaukiama bent kelių pasiūlymų, tačiau tinkamų būstų vis neišsirenkama.

„Bet ko pirkti negalime. Praėjusį kartą sulaukėme pasiūlymų, tačiau jie netiko. Pavyzdžiui, butas buvo viršutiniame aukšte, o namo stogas – kiauras. Reikėtų papildomų investicijų viską sutvarkyti“, – pasakojo E.Simokaitis.

Pašnekovo teigimu, žvalgomasi tokio buto, kurį pritaikyti vaikams gyventi reikėtų nedidelių investicijų.

Pabrėžiama, kad būstams nėra taikomas konkrečios miesto vietos ar mikrorajono reikalavimas, tačiau žvalgomasi nemažų, daugiau nei 100 kv. metrų ploto erdvių.

Praėjusiais metais miestui pavyko nupirkti vieną butą, kuriame jau gyvena be tėvų globos likę vaikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nojus

Nojus portretas
Bet rinkoje tiek butų, šitie subinės su ausim iš Savivaldybės neranda! Atsiverčiat kad ir aruodą ir per 15 min. randate ne du, o kokius 20 butų. Ir jūs turite ieškoti, už ką atlygį iš mūsų mokesčių gaunate, o ne jums teikia dokumentus, siūlo, prašo... Tarybinės Klaipėdos valdininkija nesikeičia.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių