Pereiti į pagrindinį turinį

Bendruomenių litai – vaikų žaidimų aikštelėms

2012-08-17 15:23
Bendruomenių litai – vaikų žaidimų aikštelėms
Bendruomenių litai – vaikų žaidimų aikštelėms / DMN nuotr.

Klaipėdoje iki metų pabaigos turėtų būti įrengtos ar renovuotos apie 50 vaikų žaidimų aikštelių – taip apsisprendė vietos bendruomenių tarybos, kurioms buvo patikėta išskirstyti apie pusę milijono litų.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija Klaipėdai skyrė 515 tūkst. litų bendruomeniškumui stiprinti, gerinti gyvenamąją aplinką.

Dėl šios priežasties uostamiestyje buvo sudarytos keturios vietos bendruomenių tarybos, kurios ir turėjo nuspręsti, kur pinigus išleisti.

Po ilgų diskusijų savivaldybę pasiekė vietos bendruomenių tarybų paraiškos, o valdininkai dabar turi organizuoti viešuosius pirkimus, kad bendruomenių pageidavimai taptų realybe.

Visų keturių vietos bendruomenių paraiškose dominuoja vaikų žaidimų aikštelės. Jų įrengti naujų ar renovuoti prašoma apie 50.

Brangiausias noras – vaikų žaidimo aikštelė Sąjūdžio parke. Jame už 20 tūkst. litų norima įrengti dvejas sūpuokles, namuką-čiuožyklą, kopėtėles-čiuožyklą, karuselę ir spyruokliuką.

„Visos sumos ir paraiškose numatytos veiklos gali būti koreguojamos, tai priklausys nuo viešųjų pirkimų, kokios kainos bus pasiūlytos“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Socialinių paslaugų poskyrio vyriausioji specialistė Diana Pilelienė.

Vietos bendruomenių tarybos buvo užverstos pageidavimais, kur galima panaudoti ministerijos skirtus pinigus. Dalį prašymų teko atmesti – buvo atsižvelgta į tai, kiek žmonių poreikių bus patenkinta.

Todėl savivaldybei pateiktose paraiškose įrašyta ir tai, kad gyvenamuosiuose kvartaluose būtų renovuotos sporto aikštelės, pastatyta suoliukų, šiukšliadėžių, gėlių vazonų, pasodinta medžių, nupirkti lauko treniruokliai, įrengti greičio slopinimo kalneliai, pandusas neįgaliesiems į Kalnupės biblioteką.

Pinigų bus skirta ir bendruomenių renginiams, sporto varžyboms, kai kurių organizacijų ekskursijoms.

„Darbų ir įrenginių sąmatos yra kiek didesnės, nei skirta pinigų, tačiau viskas paaiškės po viešųjų pirkimų. Pinigus panaudoti turime iki metų pabaigos ir, manau, kad tikrai suspėsime“, – teigė D.Pilelienė.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija ir kitais metais vietos bendruomenėms ketina skirti pinigų. Klaipėdai numatyta tokia pati suma – 515 tūkst. litų.

Vietos bendruomenės skirtos sumos:

Baltijos – 141 tūkst. 280 litų

Danės – 148 tūkst. 180 litų

Marių – 140 tūkst. 917 litų

Pajūrio – 84 tūkst. 623 litai

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų