Bibliotekos kiemelyje sužibo 41 eglutė

Antradienio vakarą Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos Saulės laikrodžio kiemelyje šventiškai nušvito 41 įvairių uostamiesčio bendruomenių ir įmonių kurta kalėdinė eglutė. Tradicija tapusi eglučių įžiebimo šventė šiemet įvyko devintąjį kartą.

Jau trečius metus iš eilės eglutės dabinamos tvariai – joms puošti naudojamos gamtinės medžiagos, kurios, konkursui pasibaigus, bus surinktos ir tinkamai išrūšiuotos.

Pernai būta originalių eglučių, pagamintų iš nuplautų jūros pagaliukų, medžio šakelių, kankorėžių, popieriaus ir kitų perdirbtų arba natūralių medžiagų.

Šiais metais taip pat galima pamatyti unikalių eglučių, sukurtų iš dėlionių detalių, nedidelių stiklainių, skėčių, medžio šakelių. Norintiems pasisemti idėjų tai – puiki proga.

Eglučių įžiebimo šventę vedė kaminkrėčiais persirengę vedėjai, tarsi simboliškai primenantys, kokį svarbų darbą atlieka kalėdiniu laikotarpiu – valo kaminus, kad Kalėdų Senelis galėtų patekti į kiekvieno vaiko namus.

Susirinkusius sveikino ir balsuoti už mėgstamiausią eglutę kvietė bibliotekos direktorė dr. Laura Juchnevič.

„Esame be galo dėkingi visiems, kurie mato biblioteką kaip vietą, kurioje galima ateiti ir būti, dalintis šiluma ir džiaugsmu“, – teigė L. Juchnevič.

O miesto vadovas Vytautas Grubliauskas palinkėjo tinkamai nuspręsti, kuri iš visų esančių eglučių – pati gražiausia ir ekologiškiausia, verta nugalėtojos titulo.

„Labai linkiu visiems puošiant eglutę niekada nepamiršti, kad puošiame tam, kad džiaugtumės, džiugintume ir būtume drauge“, – sakė meras.

Po sveikinimų scenoje pasirodė Gytis Šimelionis ir Judita Butkytė, kurie atliko kūrinius iš Viačeslavo Ganelino miuziklo „Velnio nuotaka“, o po jų buvo rodomas Edvino Špeto vizualizacijos „MOBIUS“ pristatymas.

Suskaičiavus nuo trijų iki vieno eglutės buvo įžiebtos, klaipėdiečiai suskubo nusifotografuoti prie tų, kurios dėmesį patraukė labiausiai.

Eglučių kiemelis veiks iki sausio 6-osios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pratykit pratykit

pratykit pratykit portretas
varguolių lietuvių vaikučius prie šiukšlyno kultūros - po kelių metų visi gyvensime puošdamiesi atliekomis ir rengdamiesi šiukšlynų skudurais. Valdžiagyviai dėl to jau dabar labai stengiasi...

Svečias

Svečias portretas
Nustebino vedantieji, apsimetę kaminkrėčiais... (labiau priminė pingvinus). Nesunku internete susirasti kaminkrėčių paveikslėlių ar nuotraukų. Nustebino ir atliekamos "Velnio nuotakos" arijos, kurios nieko bendro nei su Adventu, nei su Kalėdom neturi. Mano galva, Eglučių įžiebimo šventėje daugiau dėmesio reikėjo skirti vaikučiams, nes jų tikrai buvo daug.

Laima

Laima portretas
Labai gera ideja...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių