Biržos tiltą kels jau trečią naktį iš eilės

Biržos tiltą prižiūrintiems darbininkams per dvi naktis nepavyko jo pakelti daugiau nei 8 centimetrus, todėl prireikė ir trečiojo bandymo, kuris mokesčių mokėtojams ir vėl kainuos 1,5 tūkst. litų.

„Gedimų yra, todėl ir vėl nepavyko pakelti tilto. Vieną vietą sutvarkėme, tačiau problemų atradome kitose vietose. Senas tiltas, seni mechanizmai, todėl tokia ir situacija“, - ketvirtadienį aiškino Biržos tiltą prižiūrinčios bendrovės „Viadukas“ Klaipėdos skyriaus vadovas Arvydas Biesevičius. 

Pastebėjus, jog tiltas buvo restauruotas prieš septynerius metus, tad pakėlimo mechanizmai lyg ir negalėjo sugesti, pašnekovas tvirtino, kad tilto kėlimo įranga keista nebuvo. „Mechanizmai buvo restauruoti, o ne pakeisti naujais. Be to, didelė jų dalis, kuris atrodė sveika, net nebuvo liesta, nes tiltas – paveldo objektas, todėl itin saugota jo autentika“, - teigė A.Biesevičius.

Pirmą kartą tiltą bandyta pakelti naktį iš antradienio į trečiadienį. Tačiau jis pakilo vos 8 centimetrus ir nors darbininkai plušėjo kelias valandas, įrenginio išjudinti nepavyko.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį tiltą darbininkams taip pat pavyko pakelti tik 8 centimetrus. „Jis daugiau nekyla ir viskas. Nenoriu komentuoti techninių dalykų, tačiau problemas bandysime išspręsti ir viską sutvarkyti“, - vylėsi pašnekovas.

Numatyta Biržos tiltą trečią kartą kelti naktį iš ketvirtadienio į penktadienį 1 valandą.

Savivaldybė yra davusi leidimą Biržos tiltą kelti tris naktis iš eilės – liepos 9-12 d.

„Jei nepavyks ir iš trečio karto, tuomet kreipsimės į savivaldybę, kad pratęstų leidimą naktimis kelti tiltą. Vis tiek juk jį reikia sutvarkyti, kad viskas tinkamai veiktų ir tiltą galėtume bet kada pakelti, kai prireiks“, - teigė A.Biesevičius.

Už pirmą Biržos tilto pakėlimo bandymą savivaldybei sumokėti nereikės. Antrasis ir visi kiti mokesčių mokėtojams jau kainuos po 1,5 tūkst. litų.
Paklaustas, ar savivaldybei išrašys sąskaitą ir už pakėlimo mechanizmų remontą, A.Biesevičius išsisuko atsakydamas, jog apie tai kalbėti dar anksti.

Biržos tilto pakėlimo bandymų prireikė, nes buvo pakeistas Danės dugnu nutiestas elektros kabelis, kuriuo atitekančia energija „maitinami“ tilto pakėlimo įrenginiai, šviestuvai.

Po šių remonto darbų ir norima įsitikinti, ar kabeliu išties atiteka energija ir tilto pakėlimo mechanizmai veikia tinkamai.

Iš trijų dalių sudaryto 70 metrų kabelio ilgio pakeitimas mokesčių mokėtojams kainavo 45 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipėdis

klaipėdis portretas
Dirba žmonės, rūpinasi miesto tiltu, tai juk gerai, gaila būtų jei nebepasikeltų tiltas- toks unikalus tiltas, mažai tokių yra Lietuvoje. Metaliniai tiltai rūdyja, gal plastikinius tiltus pradės daryti???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių