Pereiti į pagrindinį turinį

Biudžetas didesnis nei norėta

2009-02-13 09:00

Nors miesto valdžia nutarė taupyti, sumažinti šių metų biudžeto jai niekaip nepavyksta. Vakar uostamiesčio savivaldybės tarybos nariams buvo pristatytas beveik 11 proc. didesnis biudžetas nei pernai.

Numatyta, kad šiųmetis biudžetas turėtų siekti 395 mln. litų, o tai yra 38,2 mln. litų daugiau nei pernai.

Anot biudžeto projektą pristačiusios Klaipėdos miesto savivaldybės Finansų skyriaus vedėjos Aldonos Spučienės, savarankiškoms savivaldybės funkcijoms vykdyti skiriamų pajamų dalis didinama 4,8 proc., valstybinėms funkcijoms – 25,5 proc., o mokinio krepšeliui – 32,3 proc. Didžiausia miesto biudžeto lėšų dalis – 237 mln. litų, o t.y. 60,2 proc. daugiau nei pernai atiteks švietimui. Tad dėl nuo sausio 10 proc. padidėjusių pedagogų atlyginimų bei dėl išaugusio mokinių krepšelio, kuriam papildomai prireikė 26 mln. litų, šiųmetis biudžetas viršijo pernykštį.

A.Spučienė patikino, kad šiemet nemažai lėšų prireiks ir investicijoms – apie 145 mln. litų, iš kurių didžioji dalis pinigų bus skirti "Klaipėdos vandens" investiciniams projektams įgyvendinti bei daugiafunkcinės sporto arenos statyboms. Investicijoms savivaldybė iš savo biudžeto planuoja skirti 9,6 mln. Lt, valstybė skirs 7 mln., o iš privatizavimo fondo planuojama skirti 3,5 mln. Lt. Taip pat investiciniams projektams įgyvendinti tikimasi apie 42,2 mln. litų gauti iš ES struktūrinių fondų. Tačiau šių lėšų jiems įgyvendinti neužteks, todėl apie 60 mln. litų ketinama skolintis iš bankų. A.Spučienė tikino tarybos narių prašysianti, kad šie leistų paskolą pasiimti eurais, nes tokiu atveju savivaldybei tektų kur kas mažesnė palūkanų našta.

Finansų skyriaus vedėja užtikrino, kad biudžete numatyta skirti apie 30 proc. mažiau lėšų tiek mero, tiek ir tarybos narių reprezentacinėms išlaidoms. Taip pat, pasak jos, buvo atsisakyta nemažai ir kitų jau suplanuotų išlaidų.

"Stengėmės biudžetą subalansuoti taip, kad jis būtų kuo mažesnis. Jei nebūtumėme susiveržę diržų, mums prireiktų dar bent 50 mln. litų", – paaiškino A.Spučienė.

Biudžeto projektas artimiausias dvi savaites bus svarstomas visuose savivaldybės komitetuose, po kurių išvados ir pasiūlymai bus pateikti savivaldybės Finansų skyriui. Tvirtinti biudžetą planuojama per ateinantį tarybos posėdį – vasario 26 d.


Planuojamos Klaipėdos miesto savivaldybės išlaidos 2009 m. (proc.)

Švietimas 60,2

Poilsis, kultūra, religija 9,4

Socialinė apsauga 9,1

Aplinkos apsauga 8,4

Bendros valstybės paslaugos 6,1

Ekonomika 2,9

Būstas ir komunalinis ūkis 2,5

Sveikatos apsauga 0,7

Viešoji tvarka ir visuomenės apsauga 0,5

Gynyba 0,1

Planuojamos Klaipėdos miesto savivaldybės pajamos 2009 (proc.)

Gyventojų pajamų mokestis 39,4

Dotacijos 37,2

Kiti mokesčiai 12,4

Kitos pajamos 9,2

Ilgalaikio turto realizavimo pajamos 1,0

Apyvartos lėšos biudžeto lėšų stygiui dengti 0,8

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų