B.Petrauskas nori vadovauti uostui

Kas pretenduoja į uosto vadovo vietą – neatskleidžiama, tačiau, neoficialiais duomenimis, vienas iš kandidatų yra Liberalų sąjūdžio valdybos narys Eugenijus Gentvilas.

Kitas kandidatas – Klaipėdos miesto tarybos narys Benediktas Petrauskas. Jis nesislapstė ir dienraščiui patvirtino, jog siekia uosto vadovo posto.

"Susipažinau su pateikta medžiaga, reikalavimais ir manau, kad atitinku keliamus kriterijus. Turiu savo uosto viziją, ją išdėsčiau pateiktame prašyme", – kalbėjo B.Petrauskas.

Politikui, Liberalų ir centro sąjungos nariui uosto veikla nėra svetima. Nuo 1994 m. jis dirbo Klaipėdos valstybinio prekybos uosto (dabar "Klaipėdos jūrų krovinių kompanija" (KLASCO) generaliniu direktoriumi, o nuo 1999 m. – plėtros direktoriumi.

Kas trečiasis kandidatas – telieka spėlioti. Dabar Uosto direkcijai laikinai vadovaujantis Algirdas Kamarauskas leido suprasti, kad savo kandidatūros į vadovo postą nekels.

Kaip kiti galimi kandidatai įvardijami buvęs "Klaipėdos Smeltės" vadovas, dabar dirbantis nekilnojamojo turto agentūroje "Eika", Rimvydas Vaštakas. Anksčiau įvardytas kandidatas į uosto vadovo postą – Palangos miesto tarybos narys Šarūnas Vaitkus. Tačiau abu neigė pateikę prašymus dalyvauti konkurse.

Klaipėdos uosto direkcijos vadovas bus atrinktas po pokalbio su susisiekimo ministro Eligijaus Masiulio sudaryta komisija. Tai turėtų užtrukti apie porą savaičių.

E.Masiulis anksčiau "Klaipėdai" yra kategoriškai paneigęs, jog kandidatas bus atrinktas pagal partinę priklausomybę. "Svarbiausia, kad žmogus būtų žinomas Klaipėdoje, kompetentingas, organizuotas, mokėtų vadovauti, taip pat svarbus ir jo autoritetas tarp uosto verslininkų", – prieš gerą mėnesį kalbėjo ministras.

Tuomet jis neslėpė savo pozicijos, kad postą turėtų užimti klaipėdietis, bet nebūtinai tiesiogiai susijęs su uostu. "Taip norime išvengti verslo įtakos uosto valdyme", – sakė E.Masiulis.


Šiame straipsnyje: uostasBenediktas Petrauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Petrauskas

Petrauskas portretas
nepamainomas "direktorius".O kada jis atiduos pasivogtą teritoriją prie jūros Giruliuose. Kada tiems vagims bus iškelta byla

Benediktas- benekūdas

Benediktas- benekūdas portretas
Jo šitas dar mažai pasivogė.Dar vienas nepakeičiamas direktorius,kaip ir Greičiūnas.

Tikrai

Tikrai portretas
komentarose parasyta tiesa...,bet ji nereikalinga niekam
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių