Brakonieriai baudų nebijo

Per rugpjūtį ir rugsėjį – pirmuosius du akcijos "Lašiša 2019" mėnesius – aplinkosaugininkai patikrino beveik pustrečio tūstančio žvejų mėgėjų ir apie pusšimtį verslinės žvejybos įmonių. Daugiausia pažeidimų išaiškinta Klaipėdos regione.

"Lašiša 2019" – migruojančių neršti ir neršiančių lašišų bei šlakių apsaugai skirta akcija šiemet vyksta dviem etapais. Pirmasis etapas "Migracija" – nuo rugpjūčio 3 d. iki rugsėjo 31 d. Antrasis etapas "Nerštas" prasidėjo spalio 1 d. ir truks iki gruodžio 1 d.

Per šią akciją aplinkosaugininkai bendradarbiauja su policija, Valstybės sienos apsaugos tarnyba ir kitomis tarnybomis, neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais bei visuomeninėmis organizacijomis.

Iš viso per pirmąjį akcijos etapą nustatyti 95 mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimai, iš jų 14 – šiurkščių.

Taip pat nustatyti trys verslinės žvejybos pažeidimai ir daugiau kaip 90 kitų aplinkos apsaugos pažeidimų.

Taip pat nustatyti trys verslinės žvejybos pažeidimai ir daugiau kaip 90 kitų aplinkos apsaugos pažeidimų.

Daugiausia pažeidimų (net 133) išaiškinta Klaipėdos regione. Aplinkosaugininkai iš pažeidėjų čia paėmė tris valtis, 17 mėgėjų žvejybos įrankių ir 63 ne mėgėjų žvejybos įrankius.

"Šiurkštus pažeidimas yra brakonieriavimas, kai žvejojama ne mėgėjiškos žūklės įrankiais, o statomais tinklais. Tokie buvo trys atvejai. Tačiau lašišų tinkluose neradome, tik vieną lydeką. Net jei nėra sugautų žuvų, bauda skiriama bet kokiu atveju, tik neskaičiuojama žala gamtai. Tarp tų pričiuptų pažeidėjų vienas buvo nuolatinis "klientas", kiti dar buvo neįkliuvę. Mūsų reikalas – juos sulaikyti, jų reikalas – nuo mūsų pabėgti. Ta abipusė kova šiuo metu ir vyksta", – kalbėjo Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Vitalis Marozas.

Visiems pažeidėjams už neleistinu metu sugautą lašišą gresia baudos nuo 120 iki 300 eurų ir pažeidimo įrankių konfiskavimas.

Taip pat už kiekvieną sugautą lašišą ar šlakį skaičiuojama 580 eurų žala žuvų ištekliams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alektra

Alektra portretas
Ranka-ranka...

juokas

juokas portretas
argi čia bauda, turėtų būti tūkstančiai

Zvejas

Zvejas portretas
Aplinkosauga- bedante! Visa vasara netoli Vilkijos brakonieriai kabliavo zuvis.Vilkijoje galejai kiekviena diena papirkti is ju svieziu lasisu su sudraskytais sonais.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių