Brožynų gatvėje tvarkoma vaikų žaidimų aikštelė: darbai dar nebaigti?

Klaipėdos miesto pietinėje dalyje esančios Brožynų gatvės gyventojų smalsumą pažadino atnaujinama vaikų žaidimų aikštelė. Daugiabučių namų kvartalo gyventojams įdomu, kas joje vyksta.

Portalo skaitytojui parūpo sužinoti, kodėl aikštelėje ant naujos dangos stovi senos karuselės.

Plyteles primenanti guminė danga ir jos centre pastatytos senos sūpynės sukėlė svarstymų apie šios aikštelės tinkamumą vaikų žaidimams.

Reikia džiaugtis, kad bendruomenei pavyko susitelkti ir pradėti vaikų žaidimų aikštelės rekonstrukcijos darbus.

Portalo duomenimis, aikštelė pradėta rekonstruoti bendruomenės prašymu. Šiuo metu darbai paprasčiausiai dar nėra atlikti iki galo, todėl kai kuriems ši vieta gali pasirodyti keistai.

"Darbai dar nėra baigti, statytojai laukia naujos įrangos. Džiaugiuosi, kad su projekto vykdytojais pavyksta bendrauti geranoriškai. Jei gyventojai taip pat nori prisidėti, jie mielai kviečiami padėti", – pasakojo Budelkiemio gatvės seniūnaitis Jonas Bartkevičius.

Ateityje aikštelėje planuojama įrengti naujas sūpynes, pastatyti kitus suoliukus.

"Reikia džiaugtis, kad bendruomenei pavyko susitelkti ir pradėti vaikų žaidimų aikštelės rekonstrukcijos darbus", – sakė J.Bartkevičius.

Vaikų žaidimų aikštelių rekonstrukcijos bei įrengimo darbais taip pat užsiima ir miesto savivaldybė.

Šiuo metu įgyvendinama strateginio veiklos plano priemonė "Vaikų žaidimo aikštelių įrengimas ir atnaujinimas". Savivaldybės teikiamos apklausos prieinamos gyventojams pateikus prašymą.

Klaipėdos savivaldybės Statinių administravimo skyriaus vyriausioji specialistė Dženeta Būdvytytė sakė, kad šiuo metu įgyvendinama priemonė, kurios tikslas – įrengti naujas aikšteles, atnaujinti daugiabučių kvartaluose esančias sporto aikšteles ir pašalinti netinkamus įrenginius.

Išvardytos paslaugos teikiamos remiantis įvairiais teritorijos kriterijais.

"Atsižvelgiant į skiriamą finansavimą, kiekvienais metais Klaipėdos mieste yra įrengiama po tris naujas vaikų žaidimo aikšteles daugiabučių namų kvartaluose ir (ar) viešosiose miesto erdvėse", – dalijosi D.Būdvytytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Goda

Goda portretas
Klaipėdos dienraštis nebeturi ką rašyti.GĖDA

Pilietis

Pilietis portretas
Malonu, kad kažką pradėjo tvarkyti. Norėtumėm išvysti modernią aikštelę, be sovietmetį primenančių eksponatų. Visame pasaulyje yra žaidimo aikštelės vaikams. Jos yra aptvertos metaline permatoma tvora. Vaikų teritorija turi būti saugi kaip vaikams, taip ir aplinkiniams. Įprastai aikštelėje būna kelios zonos, skirtos žaisti mažiesiems ir mokyklinukams. Parodykite pavyzdį kitom bendrijom, vaikai tai mūsų ateitis...

Šoferis

Šoferis portretas
akivaizdu aikšteles zmoniu automobiliam savivaldybei neneša pelno tik zmonem kancias
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių