Uostamiesčio simbolis „Meridianas“ išskleidė bures

Klaipėdos simbolis burlaivis „Meridianas“ paskelbė vasaros sezono pradžią ir pasiruošė simboliniam pasiplaukiojimui. Iškilmingos ceremonijos metu į viršų pakilo laivo burės. Šventės proga miestiečiams savo dainas dovanojo Lietuvos muzikos grandas Ovidijus Vyšniauskas.

Reginys žavėjo susirinkusiuosius

Laivo „Meridianas“ burių pakėlimo ceremonija prasidėjo šeštadienio vidurdienį. Pasigrožėti reginiu atėjo būrys klaipėdiečių ir miesto svečių.

Susirinkusiuosius pasveikino laivą valdančio Klaipėdos jūrinio miesto simbolio burlaivio „Meridianas“ paramos fondo direktorius Aloyzas Kuzmarskis.

Jis pabrėžė, kad žino, koks svarbus simbolis yra „Meridianas“ Klaipėdai ir klaipėdiečiams.

A. Kuzmarskis akcentavo, kad šis laivas turi ne tik puošti miestą, bet ir tarnauti visuomenei, priimti ekskursijas, sutuoktuves ar krikštynas ant denio, reprezentacinius miesto ir kitus renginius.

Iškilmingoje burių pakėlimo ceremonijoje dalyvavo ir miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Uostamiesčio vadovas pabrėžė, kad burlaivis „Meridianas“ visiems primena, jog Klaipėda yra ne tik miestas prie jūros, o jūrinis miestas.

Į dangų kilo balandžiai

Tradiciškai burlaivio „Meridianas“ bures į viršų kėlė Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos studentai. Ceremonijai vadovavo ir startą davė laivo kapitonas.

Burlaivis „Meridianas“ turi 14 burių. Bendras jų plotas siekia beveik 700 kv. m. Šalia Biržos tilto stovinčio laivo burės skiriasi nuo tų, kurios buvo naudojamos plaukiojimui.

Jos pasiūtos iš medžiagos, kuri praleidžia orą, kad nebūtų draskoma pakilus stipresniam vėjui. Tačiau burių skaičius ir plotas yra išlaikytas toks, koks ir plaukiojimo laikais.

Prieš pakeliant burlaivio „Meridianas“ bures į dangų buvo paleisti balandžiai, kurie senais laikais į jūrą išplaukusiems jūrininkams padėdavo orientuotis, ar toli žemė.

Sezoną pasitiko pokyčiais

Šventę nuspalvino ir O.Vyšniausko koncertas nuo laivo denio. Susirinkusieji šiltai sutiko Lietuvos muzikos grandą, kartu dainavo ir kiekvieną dainą palydėjo audringais plojimais.

O. Vyšniausko koncertą miestiečiams dovanojo veiklą atnaujinęs „Meridiano“ restoranas, kurio virtuvei ėmėsi vadovauti garsus Lietuvos virtuvės šefas Robertas Ščesnavičius.

„Meridianas“ bures po atnaujinimo iškėlė ketvirtą kartą. Miestiečius jos džiugina visą vasarą. Laivą valdantis paramos fondas naują sezoną pasitiko pokyčiais.

Fondo direktorius A. Kuzmarskis su šeima nuo šiol yra vienintelis jo dalininkas. „Friedricho pasažo“ savininkas Aidas Kaveckis šį pavasarį iš fondo pasitraukė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gedas

gedas portretas
nuostabus atsiminimai po sventes labai profesionaliai parinktas atlikejes jokio kico kaip anksciau dekui nuo visu klaipedieciu si karta ir merui ir kuzmarskiui jus nuostabus

Klaipėdietis

Klaipėdietis  portretas
Kas burems nutiko? Ponia Daina nebūtų leidus pakabinti supuvusias bures.

tomas

tomas portretas
aciu kuzmarskiui iskart matosi seimininkas jokios pompastikos jokio perdeto kico nuostabus koncertas nuostabi svente profesionalas sefas gero vejo aloizai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių