Būstus beglobiams gyvūnams gamins moksleiviai?

Uostamiesčio beglobių gyvūnų gynėjai ir toliau siekia gerinti be namų likusių keturkojų gyvenimą. Siūloma mokyklose organizuoti specialias pamokas, o jų metu siūlyti vaikams gaminti namelius, kuriuose glaustųsi nelaimėliai.

Ketvirtadienį iniciatyvinė Vakarų Lietuvos gyvūnų gerovės grupė susidariusią situaciją aptarė su Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto nariais.

Minėtos grupės atstovų teigimu, uostamiestis turi nedelsiant atsisakyti beglobių gyvūnų eutanazijos ir jų populiaciją reguliuoti kitais būdais.

Gyvūnų globėjai pabrėžė, kad Klaipėda nuo kitų Lietuvos miestų atsilieka vykdydama benamių kačių sterilizacijos ir kastracijos programą.

Norima, kad miestas tokiems darbams skirtų tiek lėšų, kad sterilizavimo procedūros be namų likusiems keturkojams galėtų būti atliekamos visus metus.

Komiteto nariai pritarė, kad gyvūnų gerovės klausimus mieste spręsti būtina, tačiau kai kuriems pagailo keturkojų, kurių laukia sterilizacijos ar kastracijos procedūros.

"Žinote, ką pagalvojau? Koks gyvenimas be kiaušinių", – šmaikščiai klausė komiteto narys Vytautas Čepas.

Politikas pastebėjo, kad būtina suaktyvinti gyvūnų žymėjimą, o už netinkamą keturkojų laikymą skirti baudas jų šeimininkams.

Taip pat komiteto nariams siūlyta skatinti specialių kačių šėrimo vietų įrengimą bei atseikėti lėšų beglobių gyvūnų maitinimui šiose aikštelėse.

Komiteto nariams pristatyta idėja kviesti Klaipėdos ugdymo įstaigų mokinius per technologijų pamokas gaminti specialius namelius beglobiams gyvūnams. Vėliau šie nameliai būtų statomi daugiabučių namų kiemuose ir juose įsikurtų namų neturintys keturkojai.

Aktyvistų teigimu, tokia praktika jau taikoma kituose Lietuvos miestuose. Esą šį iniciatyva pasitvirtina, nes specialiai pagamintuose būstuose įsikuriantys gyvūnai nelenda į daugiabučių rūsius.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė pastebėjo, kad gyvūnų mylėtojų iniciatyva – graži ir sveikintina. Anot jos, atsakius į visus kylančius klausimus, uostamiesčio mokyklos bus kviečiamos įgyvendinti šį sumanymą.

Taip pat mokyklose siūloma organizuoti edukacinius užsiėmimus, kurių metu būtų mokoma elgesio su keturkojais. Dabar tokią paslaugą teikia viešoji įstaiga "Linksmosios pėdutės".

Jos steigėja Simona Šakinytė pastebėjo, kad tokių užsiėmimų poreikis didėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bet jūs pamatysit

bet jūs pamatysit  portretas
kokių beširdžių dar bus, kai pastatysit tas būdeles. Man jos panašios į gyvūnėlių naikinimo namelius. Nereikėtų būti tokiems naiviems.

lina

lina portretas
aciu - labai gera ideja. aciu politikams ,tarybos nariams. pagaliau gal uzauginsime karta geru vaiku. o ne tokiu kai 25 metus auginame besirdziais. pvz turim -klasiokes pjaustom , vaikus i sulini ir kiti................ vaikus reikia mokyti mileti gamta ,gyvunus --- tada tokiu baisibiu ir nebus.

SVAJONE

SVAJONE portretas
TAI BUTU SVEIKINTINA. NES JEI NEBUS PRIE DAUGIABUCIU KACIU NEATSIGINSIME PELIU ZIURKIU MYLEKIME GYVUNUS JUK JIE MUSU MAZESNIEJI BROLIAI.NEZINIA I KA MES INKARNUOSIMES KITAME GYVENIME
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių