Buto paieškų galvosūkiai

Stogo virš galvos išsinuomoti ieškojęs klaipėdietis užkibo ant greito pelno medžiotojų jauko. Už nemenką išankstinį tarpininkavimo mokestį jis gavo sąrašą, kuriame, kaip jis pats įtaria, – neegzistuojantys numeriai, nenuomojami butai ir išgalvotos kainos.

Stogo virš galvos išsinuomoti ieškojęs klaipėdietis užkibo ant greito pelno medžiotojų jauko. Už nemenką išankstinį tarpininkavimo mokestį jis gavo sąrašą, kuriame, kaip jis pats įtaria, – neegzistuojantys numeriai, nenuomojami butai ir išgalvotos kainos.

Pirma pinigai, paskui butas

Daugeliui žinoma, jog išsinuomoti butą Klaipėdoje – sudėtingas reikalas. Didžiuma spaudoje ar internete įdėtų skelbimų – nekilnojamojo turto agentūrų. Butų nuomos pasiūlymų teikiančių savininkų – retenybė.

Ieškantieji gyvenamosios vietos dažniausiai ir patys priversti pagalbos kreiptis į tarpininkavimo paslaugas teikiančias agentūras. Tačiau kai kurie lieka it musę kandę, nes susiduria su abejonių keliančiais paslaugos siūlytojais.

"Vienas skelbimas mane sudomino, todėl ir atvykau į agentūrą. Prieš tai kalbant telefonu įmonės darbuotoja sakė, kad vadinamasis agentūros mokestis mokamas tik sėkmės atveju, tai yra – jeigu nuspręsiu butą nuomotis", – pasakojo naujo būsto nesėkmingai ieškojęs Kęstutis Rumšas.

Vis dėlto atvykęs į Taikos pr. įsikūrusią nekilnojamojo turto nuomos agentūrą, vyras buvo supažindintas su tarpininkavimo sąlygomis: pirma pinigai, o tada – kontaktai.

Garantijos nesuteikia

Už tarpininkavimo paslaugą K.Rumšas sumokėjo 120 litų, jam buvo pateiktas keliasdešimties butus Klaipėdoje nuomojančiųjų sąrašas.

Sudarytoje sutartyje numatyta, jog mokestis yra vienkartinis, ir pinigai nebus grąžinami. Vienas dokumento punktų teigia, jog agentūra neatsako už pokalbio rezultatus su nuomotoju, o buto klientui ieškoma 20 kalendorinių dienų.

Jeigu klientas atsisakytų apžiūrėti jam siūlomą butą, agentūra gali nutraukti buto paieškas.

"Apie tą butą, kuris mane sudomino, daugiau informacijos taip ir negavau, bet įmonės darbuotoja mane patikino, jog yra kitų, kur kas patrauklesnių, pasiūlymų ir butą man suras per trumpiau nei mėnesį", – prisiminė pašnekovas.

Dabar vyras spėja, jog jį sudominęs skelbimas galėjo būti išgalvotas, esą vėliau pastebėjo ne vieną su tomis pačiomis nuotraukomis.

Sąrašas sukėlė abejonių

Kelias atostogų dienas turėjęs klaipėdietis nusprendė nelaukti ir suskubo skambinti būstų savininkams.

"Telefono numerių buvo nemažai, todėl dar tą pačią dieną ruošiausi apžiūrėti bent kelis butus", – dėstė žmogus.

Iš daugiau nei dvidešimties pateiktų kontaktų apžiūrėti pavyko tik du butus, kurie nė iš tolo neatitiko su agentūros darbuotoja aptartų kriterijų.

"Mane aptarnavusiai Aušrai Gudžiūtei pabrėžiau, jog manęs nedomina kambariai bendrabučiuose, kad norėčiau geros būklės buto ir esu pasirengęs tam skirti reikiamą pinigų sumą. Ji mane užtikrino, kad problemų surasti butą nekils", – piktinosi vyriškis.

K.Rumšas pasakojo, jog nuvykęs susitikti su dviem butų savininkais, kuriems pavyko prisiskambinti, buvo nustebintas.

Pastarieji būstą nuomojo visai kitomis kainomis, vienas jų siūlė trumpalaikę nuomą vienai ar kelioms paroms.
Paklausta, kodėl siūlomi nuomos variantai neatitinka K.Rumšo išsakytų lūkesčių, A.Gudžiūtė atrėžė, jog tie patys pasiūlymai pateikiami visiems klientams ir speciali atranka neatliekama.

"Jeigu randame kokį tiksliai atitinkantį pasiūlymą, tai informuojame papildomai", – patikino vadybininkė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baudėjas

Baudėjas portretas
Ką jus nežinote , kad agentūros apgaudinėja klientus. Juos sodinti reikia ir už kai kuria vietą pakabinti. Pinigus paima , o butai išnuomoti. Oi kaip apgaudinėja svoločių kompanija . Agentūra. Ar tai agentūra. Tai apgavikai , pinigų dar skolintojai. Oi naxalai . Bučiau valdžioje jie atsakytų už visus savo nešvarius darbus,

klaipedete

klaipedete portretas
dariket viska oficialiei,mokekit mokiscus-bus viskas ok

Jelena______

Jelena______ portretas
Joo..girdetas mums dalyjkas..nomuojame tik keliom parom pvz..kai agenturai aiskiai pasakei kad nori ilgalakes nhuomos, arba ragelio nekelimas, arba paskui kai skambini skao jau isnuomuotas ir t.t sumokejus 100 Lt..galvoji uz ka tu cia mokejai??daugiau niekada nesinauduosiu ir niekam nepatariu.o buta radom per skelbiu.lt tiesiogiai is sacvininko ir jokiu mokesciu moketi nereikejo
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių