Pereiti į pagrindinį turinį

Buvęs karininkas – dezertyras

2008-12-02 09:00
Buvęs karininkas – dezertyras
Buvęs karininkas – dezertyras / Darijos Vasiliauskienės nuotr. Smūgiai: gyvenimo negandų sąrašą karininkui G.Vasiliauskui papildė teismo skirta bausmė.

Po devynerių metų sąžiningos tarnybos karininkas nuteistas už dezertyravimą. Tokios negarbės vyras nesitikėjo.

Devynerius metus Karinėse jūrų pajėgose tarnavęs karininkas pripažintas dezertyru ir už tai nubaustas vienų metų lygtine bausme. Tai bene pirmasis toks atvejis Lietuvoje. Dažniausiai už dezertyravimą baudžiami iš atostogų ar po laisvo savaitgalio į karinį dalinį laiku negrįžę būtinosios karinės tarnybos šauktiniai.

32 metų Giedrius Vasiliauskas, atitarnavęs būtinojoje karinėje tarnyboje, nusprendė tapti karininku ir stengtis išnaikinti čia įsikerojusius sovietinės kariuomenės įpročius skriausti jaunus karius. Vaikinas įsidarbino laisvai samdomu kariškiu, o netrukus buvo oficialiai pašauktas į tarnybą.

Per devynerius tarnybos Karinėse jūrų pajėgose metus G.Vasiliauskas sukūrė šeimą, kopė karjeros laiptais ir, kaip pats tikino, jam puikiai sekėsi.

2006 m. G.Vasiliauską užgriuvo nesėkmės. Bankui įsiskolinęs jo giminaitis išdūmė į užsienį. Laidavęs už jo paskolą banko skolininku tapo pats G.Vasiliauskas.

Kita bėda – pagimdžiusi trečią vaiką depresija susirgo jo žmona. Vyras nusprendė, kad vienintelė išeitis išsikapstyti iš užgriuvusių bėdų – imti tėvystės atostogų. G.Vasiliauskas pasakojo, kad prašymas išleisti auginti vaikus labai nustebino vadovus. Tačiau atostogų išleido.

Po metų neišsprendęs savo bėdų, G.Vasiliauskas pasiprašė išleidžiamas atostogų, iki dukrai sukaks treji. Toks pareiškimas sukėlė ne tik vadų nusistebėjimą. Net tarnaujančios moterys, G.Vasiliausko tvirtinimu, neidavo motinystės atostogų tokiam ilgam laikui. Vyras tikino išgirdęs, kad po poros metų jam darbo vieta nebus išsaugota. Kalbą apie jo galimą pervedimą į pasyvų rezervą G.Vasiliauskas suprato kaip neginčijamą savo ateitį.

"Buvau įsitikinęs, kad darbo vietos nebeturiu. Todėl ir nebevažiavau į Klaipėdą, kai dukrai sukako treji. Mane stebina, kodėl, užuot įspėję ir pranešę apie galimas sankcijas, vadai iškėlė man baudžiamąją bylą. Nesislapsčiau ir tarnybos piktybiškai nepalikau", – teisme gynėsi buvęs karininkas.

Įtikinamai paaiškinti, kodėl pasibaigus atostogoms negrįžo į tarnybą ir oficialiai neįformino išėjimo iš darbo, buvęs karininkas nesugebėjo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų