Iš čiaupo į stiklinę – dvokiantis vanduo

Pietinėje miesto dalyje gyvenanti klaipėdietė, atsukusi šalto vandens čiaupą, sulaukė nemalonaus siurprizo. Iš jo pasipylė dvokiantis vanduo.

Klaipėdietė, gyvenanti I.Simonaitytės gatvės 34 name, pasakojo, kad kvapas priminė pasenusių kiaušinių dvoką. Toks vanduo iš čiaupo bėgo visą dieną.

„Kažkas baisaus. Nežinojau, ar galima vartoti tokį vandenį. Gal jis pavojingas. Užuodus kvapą, gerti ar naudoti tokio vandens maistui tikrai nesinorėjo“, – pasakojo moteris.

Klaipėdietė tvirtino, jog anksčiau su tokia problema nebuvo susidūrusi.

„Po šio įvykio susimąsčiau, koks vanduo tiekiamas klaipėdiečiams“, – teigė moteris. Pasak jos, kitą dieną iš čiaupo vėl bėgo normalus vanduo.

Įmonės „Klaipėdos vanduo“ Geriamojo vandens tyrimo laboratorijos vedėja Irena Getautienė aiškino, kad neįmanoma, jog iš čiaupo bėgtų supuvusiais kiaušiniais dvokiantis vanduo.

„Tokį kvapą skleidžia sieros vandenilis. Jis būdingas 1-ajai vandenvietei, kai vanduo paimamas iš gręžinių. Tačiau jis valomas ir klaipėdiečiams patiekiamas švarus, be šio nemalonaus kvapo“, – pasakojo vedėja.

I.Getautienė pabrėžė, kad vartotojams tiekiamas vanduo yra kasdien tikrinamas. Anot jos, pastaruoju metu tikrai nebuvo jokios avarijos ar kitų nesklandumų, kad būtų sustoję valymo įrenginiai.

Pietinei miesto daliai vanduo tiekiamas iš 3-iosios vandenvietės. Pasak vedėjos, jis atitinka visus higienos normos reikalavimus. 3-iojoje vandenvietėje problemų dėl sieros vandenilio nekyla.

I.Getautienė tvirtino, jog vanduo, kuriame yra sieros vandenilio, nėra pavojingas vartotojui. Jis nepriimtinas tik dėl kvapo.

„Gal gyventoja sumaišė kitą kvapą su supuvusių kiaušinių dvoku. Gal vanduo buvo užsistovėjęs. Būna, žmonės labai taupo vandenį ir jo nenuleidžia. Paskui skundžiasi, kad jis drumstas. Ypač gyvenantys viršutiniuose aukštuose. Patari gyventojams paleisti vandenį bent kelias sekundes, o šie nenori, nes taupo“, – svarstė vedėja.

Anot pašnekovės, vandens kokybė priklauso ir nuo namo vamzdyno kokybės.

Vartotojams, užuodusiems, kad vanduo dvokia supuvusiais kiaušiniais, I.Getautienė patarė kreiptis į įmonę „Klaipėdos vanduo“. Bus atliktas tyrimas. Vartotojui, besiskundžiančiam prasta vandens kokybe, tyrimas nekainuos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kl..

kl.. portretas
Del vandens kokybes ne karta teko kreiptis i Klaipedos vandenys,kadangi gyvenu Siaurineje miesto dalyje,o ten namai yra seni,o as gyvenu nedideliame name,tai keleta kartu bego vanduo ne tik kad smirdantis,bet ir su kazkokiomis priemaisomis,nes ipilus i puodeli,nusesdavo nuosedos,o ka jau kalbet apie spalva.O kaip aiskino Klaipedos vandenys,kad cia nieko baisaus,nuleiskit arba isipilkite ir leiskite jam nusistoveti,bet atsiprasau,kazin ar patys toki vandeni vartotumet,todel tenka begti i parduotuve pirkti vandeni,nes ir valgyt tokiame vandeni negali

H2O

H2O portretas
pietineje miesto dalyje ,dažnai teko stebeti ,kai pripylus vandens į kokį tai indą ir jam pastovejus ,kad veliau galima butų be chloro laistyti geles ,matosi demes primenančios visas vaivorykštes spalvas ,kas buna patekus kokio nors naftos junginio ar pan.Ir tai jau ne pirmi metai ,tas pats ir tualete ,kai pastovi nuleistas vanduo deme pluduriuoja ir spindulioja ,kaip muolo burbulas.Įdomu kas čia galetų buti ir ar gali vaikai gerti tokį vandenį.

santechnikas

santechnikas portretas
pasikeiskit vamzdžius visame name, geriausia į plastikinius, ir jokiu kvapu ir rūdžių nebebus. Nebūna taip kad viename name iš 3000 esančių Klaipėdoje bėgtų "blogas" vanduo. Jei būtų smirdintis - visi pajaustų. Čia moteriškės fantazijos arba vieno namo vamzdyno problema.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių