COVID-19 padėtis Klaipėdoje išlieka stabili

Klaipėdoje savaitgalį šiek tiek padaugėjo užsikrėtusiųjų koronavirusu. Tačiau medikai ramina, kad situacija kol kas rami – ligoninėse pacientų sparčiai nedaugėja.

„Nesinori prisišnekėti, bet mūsų regione jau mėnesį stabilu. Ką tik baigėsi konferencija, kurioje su ministerija ir didžiosiomis gydymo įstaigomis apžvelgėme padėtį visoje šalyje. Šiaip visur Lietuvoje yra raudonoji ir juodoji zonos. Susirgimų – gana nemažai. Klaipėda praktiškai yra vienintelis regionas, kur padėtis stabili“, – teigė Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis.

Pirmadienį jo vadovaujamoje įstaigoje buvo gydomi 38 COVID-19 pacientai. Devyni jų – Reanimacijos skyriuje.

„Medikai neserga. Situacija neblogėja ir į ligoninę paguldytų pacientų požiūriu. Užsikrėtusiųjų skaičius gal šiek tiek padidėjo, bet nežymiai“, – tikino V.Janušonis.

Pasak jo, Klaipėdos regione padėtis prastesnė tik Kretingoje. Čia savaitės pradžioje ligoninėje buvo gydoma 30 pacientų. 19-ai jų buvo taikoma deguonies terapija.

„Prie dirbtinių plaučių ventiliavimo aparatų ar reanimacijoje pacientų neturime. Nėra taip mažai, bet būdavo ir daugiau. Esame turėję 42. Sakyčiau, padėtis stabili. Kažką išrašome, kažką perkeliame į kitas įstaigas, bet atsiranda naujų“, – paaiškino Kretingos ligoninės vyriausiąjį gydytoją pavaduojantis Aleksandras Šalavėjus.

Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovas teigė, kad į Kretingą buvo siunčiama mobili specialistų brigada.

„Sunkius pacientus pasiimame pas save. Bet pas juos tokių buvo tik vienas“, – teigė V.Janušonis.

Statistikos departamento duomenimis, savaitės pradžioje Klaipėdos mieste tūkstančiui gyventojų teko 211 naujų COVID-19 atvejų. Kretingos rajone – 254.

Palyginti Vilniuje šis rodiklis siekia beveik 1,1 tūkst. atvejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Niko

Niko portretas
A not go for the negative reaction's " tis Hospital works toppy toppy and a have super good memory the last time with controle and help me. so don't talking stupide if you not have make the good service there. The corona hype mast even there make problems lake every ware .! so have a little respect for Dokters and nursing workers.

Nuomonė

Nuomonė portretas
Kaip su efektyvumų ir motyvacija? Atleistas/pakeistas žmogus, kuris ilgą laiką užima aukštas pareigas ir rodo silpnus rezultatus?

Efa

Efa portretas
O kaip jusu ligonineje kardiologijos skyriuje vis atsirandantys Covid atvejai ......gal daugiau dezinfekcijos reikia per keturias savaites net keli ,nors ligoniai buvo patikrinti ir gulejo skyriuje ilga laika ...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių