Dangės senvagės teritorijoje pradedamas kurti Rytų sodas

Klaipėdos universiteto Botanikos sodui priklausančioje Dangės senvagės teritorijoje jau pabaigti tvarkymo darbai. Tad visai netrukus bus pradėtas kitas etapas – čia planuojama pasodinti rytietiškų augalų kolekciją, kurioje lankytojai galės atpažinti Japonijai, Kinijai, Korėjai ar Vietnamui būdingų sodų motyvus.

Už 57 tūkst. eurų, kurių didžiąją dalį skyrė Klaipėdos savivaldybė, pernai kovo–gruodžio mėnesiais išvalyta upės senvagė, iškirsti menkaverčiai medžiai ir krūmai, suformuoti ir sutvirtinti krantai, suformuotas reljefas.

Taip pat įrengti mažosios architektūros elementai – mediniai tilteliai ir takai, sutvarkytoje teritorijoje pasodinti pirmieji augalai – sakuros, klevai, pušys.

Taigi Dangės senvagės pritaikymo rekreacijai projektas žengia į kitą etapą.

Pavasarį ši erdvė bus formuojama toliau. Žadama pradėti apželdinti augalais.

"Šiemet bandysime toliau formuoti reljefą – kalnelius, kalveles – pagal atskiras zonas. Augalus jau esame parinkę. Visus metus juos rinkome. Esame apsitarę su mūsų specialistais, su kraštovaizdžio architektu profesoriumi Petru Grecevičiumi, su jo kolegomis iš Tailando ir Kinijos. Trūkstamų augalų dar ieškosime. Taigi šį pavasarį jau pradėsime apželdinimą", – kalbėjo Botanikos sodo vadovė Asta Klimienė.

Šis Rytų sodas turėtų tapti pavyzdžiu, kaip turi atrodyti panašios erdvės.

Tikimasi, kad čia žmonės ateis pasikonsultuoti, pasitarti, kaip patiems įsirengti panašią erdvę prie savo namų.

"Pradėjome dėlioti idėjas, kurios neštų naudą miestui ir žmonėms", – teigė A.Klimienė.

Taigi dar ne taip seniai nuolatos apsemta, nenaudojama Dangės upės senvagės teritorija tapo rekreacine, pažintine, kur klaipėdiečiai galės prasmingai leisti laisvalaikį.

Net neabejojama, kad Rytų sodas bus mėgstamas lankytojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Eikit tik

Eikit tik portretas
taigi gražu bus. Augs ir žydės, harmonija visur..Nesuprantu ko čia užkliūva kad japoniškas? Viso miesto japoniškai taigi neužsodins?Vietos kiek nori tegu tik įrenginėja

Nesupratau

Nesupratau portretas
KODĖL rytų? Kodėl ne ŠIAURĖS VAKARŲ? Nuvalkiota jau ta .ytų ir čiurkistaniečių tema...nebeįdomu, nuobodu, neskoninga.

>AK

>AK portretas
Ne, nežinote, tik įsivaizduojate esąs visažinis ir kiaurai viską matantis. Tai susireikšminimas - blogesnis dalykas nei raudonas nepatiktukas. Nebetęsiu šitos temos, galite rašinėti ką tik norite.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių