Darželiai vaikų nepriims

Trys uostamiesčio lopšeliai-darželiai tarpušvenčiu vaikų nelauks. Į juos savo atžalas vedantiems tėvams teks dairytis kitų ikimokyklinių ugdymo įstaigų.

Pirmasis duris šiandien užvers lopšelis-darželis „Žemuogėlė“. Jame vaikai bus laukiami tik sausio 4-ąją. Darželis uždaromas todėl, kad jame vyks remontas – bus keičiamas vamzdynas.

Šią įstaigą lankančių vaikų tėveliai savo atžalas turės vesti į netoliese esantį darželį „Šermukšnėlė“.

Kitą savaitę neveiks ir lopšeliai-darželiai „Pingvinukas“ bei „Putinėlis“. Anot Švietimo skyriaus vyriausiosios specialistės Stefanijos Vancevičienės, neseniai buvo atlikta tėvų apklausa, po kurios paaiškėjo, jog klaipėdiečiai tarpušvenčiu savo vaikų į šiuos darželius neves, todėl jiems ir neverta dirbti.

„Tačiau jei atsiras tokių vaikų iš šių darželių, kuriuos tėvai norės palikti auklėtojoms, atžalas tikrai priims kitos įstaigos“, – tikino S.Vancevičienė.

Nors kitos ikimokyklinės ugdymo įstaigos tarpušvenčiu nebus uždarytos, tačiau jose bus sujungtos grupės, nes laukiama kur kas mažiau vaikų nei įprasta.

„Daugelis tėvelių informavo, kad vaikų neatves. Įmonėse nemažai klaipėdiečių tarp Kalėdų ir Naujųjų metų yra išleisti atostogų, todėl jie namuose nori matyti ir vaikus“, – teigė S.Vancevičienė.

Darželių, kurie bus uždaryti, darbuotojai bus išleisti nemokamų atostogų.

Į darželį keturias dienas tarp Kalėdų ir Naujųjų metų vaikų nevedantys tėvai sutaupys maždaug po 30 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių