Darželių problemas spręs derybose

Dėl naujos mokėjimo už darželius tvarkos vis nerimstantys uostamiesčio tėvai sės prie bendro diskusijų stalo su politikais, ugdymo įstaigų vadovais bei auklėtojais. Ši darbo grupė bandys rasti vieningą – tiek tėvus, tiek valdžią tenkinsiantį sprendimą.

Dėl naujos mokėjimo už darželius tvarkos vis nerimstantys uostamiesčio tėvai sės prie bendro diskusijų stalo su politikais, ugdymo įstaigų vadovais bei auklėtojais. Ši darbo grupė bandys rasti vieningą – tiek tėvus, tiek valdžią tenkinsiantį sprendimą.

Jau kurį laiką dėl esą ydingos naujos atsiskaitymo už darželius tvarkos tūžtantys tėvai pagaliau sušvelnino toną ir nutarė bendradarbiausiantys su uostamiesčio savivaldybe.

Nuo šių metų rugsėjo savivaldybė, siekdama tobulinti mokėjimo už darželius tvarką bei išgyvendinti ugdymo įstaigose esą įsigaliojusias rinkliavas, pastarąją pakoregavo. Pokyčiai neįtiko darželinukus auginantiems klaipėdiečiams.

Kurį laiką vis didesnes audras kėlusį konfliktą vainikavo spalio pradžioje uostamiesčio merą pasiekusi daugiau nei 2 tūkst. tėvų pasirašyta peticija, skatinanti naikinti naują tvarką.

Vakar aktyvių mamų saujelė Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto posėdžio metu susitiko su uostamiesčio savivaldybės administracijos bei tarybos nariais.

Vakarų Lietuvos tėvų forumo vadovės Kristinos Paulikės teigimu, uostamiesčio tėvus piktina tai, kad nemokėti už darželį jie įgyja teisę tik tada, jeigu vaikas jo nelanko 10 dienų.

Tai esą paskatino nelegalius veiksmus, kai apsukrūs tėvai susitaria su medikais, kad šie vaiką gydytų lygiai 10 dienų ir ne mažiau, net ir tuo atveju, jeigu mažylis pasveiksta.

Kiti esą per itin trumpą laiką „apgydo“ vaiką ir dar nepasveikusį veda į ugdymo įstaigą, taip sukeldami pavojų susirgti kitiems.

Tėvus piktina ir esą netinkama tvarka dėl vaikų nevedimo į darželį, kai tėvai atostogauja, ar prievolė mokėti už visus dienos maitinimus ugdymo įstaigoje.

Su politikais susitikusios tėvų atstovės pažėrė kaltinimų ir esą nekompetentingiems darželių vadovams, neišmanantiems viešųjų pirkimų tvarkos, vadovai kaltinti ir galbūt neskaidriu lėšų panaudojimu.

Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė patikino vertinanti išsakytą kritiką, tačiau akcentavo, jog tada, kai savivaldybė paskelbė anoniminį telefoną bei specialų elektroninio pašto adresą, tėvų skundų nebuvo sulaukta.

Savivaldybei siekiant išspręsti situaciją, jau dabar imamasi formuoti darbo grupę, kurioje prie derybų stalo susės tėvų, valdžios atstovai, ugdymo įstaigų vadovai ir auklėtojai.

Planuojama, kad darbo grupei pavyks konstruktyviai svarstyti tėvų iškeltas problemas, rasti sprendimo variantų ir koreguoti naują tvarką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aktyvistė

Aktyvistė portretas
Dar kartą įsitikinau, kad Klaipėdos laikraštis palaiko valdininkus problemas nušviesdama vienpusiškai. Straipsnyje yra netikslumų, daug sarkazmo ir ironijos aktyvių tėvų atžvilgiu. Pirmiausia - Vakarų Lietuvos tėvų forumo atstovai visada pasirengę kartu su valdininkais spręsti iškilusias problemas, tik gaila,kad valdžia mus ignoruoja ir negirdi organizacijos atstovų, kurie atstovauja tūkstančius klaipėdiečių. Antra, tonas visą laiką buvo toks pats - atšaukti naująją darželių apmokėjimo tvarką ir grįžti prie senosios, kol bus rastas geriausias sprendimo būdas. Argi neatrodo keista, kad visoje Lietuvoje sergančių ir atostogaujančių vaikų tėvai nemoka už darželį, tik Klaipėdos valdininkai nusprendė papildyti darželių ir savivaldybės biudžetus šių tėvų sąskaitų.

N.Puteikienė

N.Puteikienė portretas
Ne tėvai nenori bendradarbiauti ir bendrauti,o savivaldybė ir liberalai. Kad su šia problema Kultūros, švietimo ir sporto komitetas susipažintų iš pirmų lupų, teko išsireikalauti, nes pirmą kartą, kai pasiūliau pasikviesti į komitetą visų suinteresuotų pusių atstovus, komiteto pirmininkas Cesiulis pasakė, kad politikai neturi kompetencijų spręsti šių problemų. Tokiu atveju nesuprantu, kodėl asmenys, neturintys kompetencijų, politinės valios bei apskritai noro dirbti, eina į politiką? Tam, kad balsuotų už savivaldybės parengtus sprendimus, net neskaitę jų ir ignoruotų bet kokias klaipėdiečių keliamas problemas? Straipsnyje yra netikslumas: kontrolė nustatė, kad darželiuose yra renkamos neteisėtos rinkliavos. Tai yra faktas, todėl žodelis "neva" renkamos čia tikrai nereikalingas. Gal būtų tiksliau rašyti po šio posėdžio, kad liberalai neva spręs darželių problemas. O tėvams siūlau vizualiai įrodyti, kad jie nėra "saujele". 2000 po savivaldybės langais privers ten sėdinčius mąstyti.

Mama

Mama portretas
Gerb zurnaliste gal norite isgirsti ir kita nuomone? Idingas mokejimas, susvelnintas tonas ttt : cia tik gelytes tarp piktzoliu...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių