Daugiabučių laiptinėse – sovietmečio reliktai

Kai kurių uostamiesčio daugiabučių gyventojams klausimų kelia jų namuose vis dar esančios buitinių atliekų šachtos ar konteineriai. Klaipėdiečiai nepatenkinti ir atliekų iš tokių namų išvežti atvykstančiu transportu. Miesto valdžios atstovų teigimu, situaciją ketinama įvertinti ir ieškoti išeičių iš jos.

Šachtų nebenorėjo

Kai kuriuose uostamiesčio daugiabučiuose namuose dar yra išlikusios buitinių atliekų šachtos.

Šie įrenginiai, pasak Klaipėdos mero pavaduotojo Artūro Šulco, buvo suprojektuoti sovietmečiu, kad namo gyventojams nereikėtų šiukšlių nešti žemyn, o tiesiog išmesti į tokią šachtą,  kuria jos nukrisdavo į konteinerius.

"Laikams pasikeitus, tų namų gyventojai, matydami, kad tai sukelia tam tikrų nepatogumų ir problemų, reikalavo, kad šachtos būtų užvirintos ir jomis nebūtų naudojamasi", – dėstė A.Šulcas.

Išliko veikiančių

Vis dėlto pastaruoju metu miesto valdžią pasiekusi informacija signalizuoja, kad kai kuriuose namuose tokios atliekų šachtos dar gali būti likusios. Be to, yra namų, kur šachtos neveikia, tačiau konteineriai namo apačioje tebestovi.

"Pilietiški žmonės klausia, ar tai yra gerai, ar tos atliekos yra metamos kaip anais laikais, ar yra rūšiuojamos", – pastebėjo vicemeras.

Tokie namai kelia ir aplinkinių namų gyventojų pyktį, mat šiukšlių tvarkytojams kaskart išvežant atliekas iš tokio namo tenka privažiuoti iki pat jo – riedėti šaligatviais, borteliais, vejomis, užtverti eismą ir pan.

A.Šulcas pabrėžė, jog, vertinant šią situaciją, įdomu ir tai, jog tokio pobūdžio skundai miesto valdžią pasiekia iš tų kvartalų, kuriuose jau įdiegta požeminė konteinerių sistema.

Ieškos išeičių

Neseniai savivaldybėje vykusiame pasitarime žadėta tiksliai išsiaiškinti, kiek tokių namų mieste dar gali būti, taip pat numatoma, kad atsakingos institucijos įvertins sanitarinę tokių objektų būklę bei tai, kaip rūšiuojamos atliekos, ar yra įrengtos tinkamos prievažos.

Tuomet ketinama imtis priemonių, kad situacija pagerėtų.

"Klausime, kokių yra pasiūlymų: ar reikia taisykles keisti, ar reikia imtis esminių sprendimų, o galbūt viskas yra gerai ir niekam tai netrukdo, tada – kodėl gi ne", – teigė pašnekovas.

Rengs naujas aikšteles

Anot A.Šulco, šiemet visuose miesto daugiabučių namų kvartaluose numatoma pradėti požeminių konteinerių aikštelių projektavimą, o kitąmet imtis įgyvendinti projektus, todėl ketinama atsižvelgti į paaiškėsiančius duomenis.

"Galbūt reikia patikslinti schemas, galbūt kai kur turėtų būti daugiau konteinerių aikštelių. Tikėtina, kad papildomų jų reikia ir tuose rajonuose, kur pastarosios įrengtos", – kalbėjo mero pavaduotojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aušra

Aušra  portretas
Miško kvartalas. Neįmanoma patikėti, kad net penkiaaukščiuose ši relikvija veikia, surudyję, skrebantys dangčiai, pulkai musių ir dažna smarvė riečianti nosį, ar tai XXI amžius? O kai kurie kaimynai tegia, kad nėra buvę jokių gyvių, bet smarvė, tai puvėsiai, pelėsiai ir be abejo parazitai. Nesulaukiame pokyčių.

stasas

stasas portretas
tos saxtos tarakonam veistis
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių