Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl buvusio centro derasi su uostu

2014-09-25 12:48

Į buvusį Klaipėdos moksleivių saviraiškos centrą nebeužsuka vaikai, netvarkoma ir aplink esanti teritorija. Į privatizuojamų objektų sąrašą įtrauktas pastatas pamažu panašėja į apleistą. Greta gyvenantys klaipėdiečiai susirūpino, kur jiems teks eiti balsuoti.

Merdi: privatizuoto pastato likimas vis dar neaiškus.
Merdi: privatizuoto pastato likimas vis dar neaiškus. / Vytauto Petriko nuotr.

Į buvusį Klaipėdos moksleivių saviraiškos centrą nebeužsuka vaikai, netvarkoma ir aplink esanti teritorija. Į privatizuojamų objektų sąrašą įtrauktas pastatas pamažu panašėja į apleistą. Greta gyvenantys klaipėdiečiai susirūpino, kur jiems teks eiti balsuoti.

Užkliuvo gyventojams

Iš Strėvos gatvės iškrausčius Moksleivių saviraiškos centrą, pastatas liko merdėti – nei vaikai, nei aplinkos tvarkytojai čia nebepasirodo. Įstaiga jau perkelta į Smiltelės gatvę.

"Pastatas ir teritorija aplink pradeda panašėti į šiukšlyną. Ten visą vasarą niekas nepjovė žolės, negrėbė lapų", – pasakojo šalia minėto statinio gyvenanti klaipėdietė.

Praėjusių metų liepą pradėta kalbėti, kad pastatas būtų įtrauktas į privatizuojamų objektų sąrašą, nes jis pateko į pramoninę zoną, kurioje ugdymo veikla neleistina.

Derasi su uostu

Iki šiol dar nėra žinoma, kokia ateitis laukia Strėvos gatvėje stūksančių mūro sienų. Vis dar nesibaigia derybos su Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija.

"Procedūros dar nėra baigtos", – konstatavo Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėja Genovaitė Paulikienė.

Pašnekovės teigimu, uostas pastato pirkti neplanuoja, todėl ieškoma kitų sprendimo variantų.

"Kalbėta, kad atlygintų atkuriamąja verte, bet šis procesas iki galo dar nepasibaigęs", – dėstė G.Paulikienė.

Atkuriamosios vertės dydį pirmiausia turi nustatyti nepriklausomi ekspertai.Tada bus aišku, ar nustatytą sumą Uosto direkcija savivaldybei kompensuotų, ar vis dėlto pastato likimą tektų spręsti privatizavimo būdu.

Paaiškės po diskusijų

Kol vyksta derybos su uostu, norinčiųjų įsigyti pastatą neieškoma.

Pašnekovės teigimu, Moksleivių saviraiškos centro iškėlimo darbai jau beveik baigti, todėl pastatas ir atrodo pamirštas. Tačiau kol bus atlikti visi procesiniai veiksmai, niekas prie jo kišti nagų negali.

"Kol kažkas nepasiims, priežiūra tokia ir liks", – prognozavo vedėja.

Vis dėlto savivaldybės atstovė vėliau pridūrė, kad nors Strėvos gatvėje esantis buvęs centras ir nebeveikia, tačiau jo teritorija turėtų būti tvarkoma.

"Jie, matyt, daug darbelių turi Smiltelės gatvėje, todėl nespėja visko sužiūrėti", – sakė Turto skyriaus vedėja.

Greta Strėvos gatvės įsikūrę klaipėdiečiai nerimsta. Kitų metų kovą planuojami savivaldos rinkimai. Paprastai gyventojai balsuoti traukdavo į buvusio centro patalpas, tačiau dabar, akivaizdu, teks ieškoti kitos vietos.

G.Paulikienė užtikrino, kad vos pasibaigus diskusijoms su uostu bei susitarus dėl statinio likimo bus planuojama ir kur persikels kitos šiuo metu jau nenaudojamosiose patalpose organizuotos funkcijos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų