Dėl gatvės pavadinimo Klaipėdoje – vargai

Planai keisti prie jūros vedančios Pamario gatvės pavadinimą, panašu, užtruks. Anot Klaipėdos savivaldybės atstovų, nespėjama atlikti būtinų procedūrų.

Tik dabar pradėtas rengti Klaipėdos miesto tarybos sprendimo projektas dėl Pamario gatvės pavadinimo pakeitimo į Girulių plento gatvę.

Nors apie tokį ketinimą Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisijoje garsiai prabilta dar praėjusį rudenį, sumanymas įstrigo dėl biurokratinių procedūrų.

Komisijos pirmininkas, miesto tarybos narys Vytautas Čepas stebėjosi, kodėl rekonstruojamoje Pamario gatvėje statomos nuorodos su senuoju pavadinimu.

Paaiškėjo, kad Klaipėdos savivaldybės Geodezijos ir GIS skyrius nesuspėjo paruošti baigiamojo dokumento.

"Ši gatvė – tiesiog nesusipratimas. Toliausiai nuo jūros nutolusi Klaipėdos gatvė vadinasi Pajūrio, o vedanti pajūriu – Pamario. Klaipėdoje apskritai yra daug tokių neatitikimų. Atrodo, kaip šovė į galvą, taip ir pavadino nieko negalvoję. Taip negali būti. Visame pasaulyje vyrauja tendencija, kai tam tikros srities pavadinimai sutelkiami į vieną rajoną", – kalbėjo V.Čepas.

Kad ir po daugybės metų, esą vis tiek būtina atitaisyti akivaizdžią klaidą.

50 metų buvo Pamario gatvė ir niekam netrukdė, o man užkliuvo.

"50 metų buvo Pamario gatvė ir niekam netrukdė, o man užkliuvo. Net bandžiau šį dalyką racionalizuoti. Žinote, kaip yra lietuvių tautosakoje. Nelabai lietuvis skyrė, kur marios, kur jūra. Liaudies dainose marios dažniausiai suprantamos kaip jūra. Bet laikai pasikeitė ir čia negali būti jokių diskusijų", – aiškino V.Čepas.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Geodezijos ir GIS skyriaus vedėjo Vytauto Nausėdos, Girulių plento pavadinimui pakeisti prireiks dar kelių mėnesių.

"Nėra taip paprasta. Visus vietos nekilnojamojo turto savininkus turime informuoti, kad jie būtų susipažinę su naujovėmis. Dabar pradėjome tą procesą, išsiuntėme visiems informaciją. Turime daug darbo, tai nespėjame visko iškart", – sakė vedėjas.

Pašnekovas atkreipė dėmesį, kad keisis kiekvieno namo, įstaigų adresai.

Gyventojams teks koreguoti savo būsto ženklinimą, savininkams – teritorijoje registruotų įmonių ir įstaigų duomenis. Tai – papildomas vargas.

Už patirtas išlaidas gyventojai mokės iš savo kišenės.

"Todėl į tai reikia žiūrėti atsargiai", – akcentavo V.Nausėda.

Apsispręsti dėl gatvės pavadinimo turės naujos sudėties miesto taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
Vienas vargas su ta Pamario gatve ,tengyvena pora buvusiu tarybos narių ar kaip ten ,varkšeliai vylas pasitatė o dabar neturi iš kur susimokėti,kitas dalykas autobusas negali įvažiuoti i kalną ,neleidžia status kampas iš Girulių plento ,dar įdomiai autobusas negalės nuvažiuoti nuo kalno ,nes plentas atiduotas britvynikams ar šiaip paskraidyti mėgėjams ir čia NE TĄ IŠRINKO

Vandai

Vandai portretas
Pranas Lydeikis buvo Tuberkuliozės dispanserio vyr gydytojas. Gydė žmonės nuo šios baisios ligos ir ji buvo suvaldyta. Žmonės, ypač senesni pamena, kad buvo ne tik geras gydytojas, bet ir geras žmogus. Keista, kad internete neradote.

močiutė

močiutė portretas
prigalvojo pakeisti o ar įsivaizduoja dar kiek vargų bus gyventojams visur pakeisti adresus neturi valdininkai ką dirbti tai ir žaidžia gatvių žaidimą
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių