Dėl „Janssen“ vakcinos – klaipėdiečių eilės

Penktadienį priešpiet prie prekybos centro „Akropolis” išsirikiavo klaipėdiečiai norintys pasiskiepyti „Janssen“ vakcina. Nacionalinis kraujo centras visus nuo 18 metų amžiaus skiepijo be išankstinės registracijos. Atėję nepabūgo net daugiau nei valandą trukusio laukimo. Jie vardino įvairias priežastis, kodėl skiepijasi tik dabar.

„Todėl, kad „Janssen“ skiepytis reikia tik vieną kartą. Bet to čia šimtą kartų patogiau, mes pėsčiomis atėjome. O ten į visiškai kitą galą reikia važiuoti. Jei būtų vaistinėje, prie prekybos centro dar ir vyrą būtume suskiepiję. Manau visi nepasiskiepijo, nes labai toli“, – Kalbėjo Virginija.

Pagrindinis vakcinacijos centras įsikūręs šiaurinėje Klaipėdos dalyje, LCC tarptautiniame universitete Kretingos g. 36.

Masinė vakcinacija visoje šalyje prasidėjo mėnesio pradžioje, tačiau prie pagrindinio centro eilės driekdavosi tik pačioje skiepijimo pradžioje.

Kiti penktadienį lūkuriavę eilėje sakė atidėlioję skiepus ir dėl nenoro skiepytis uždarose patalpose.

„Jei uždarose patalpose susirenka daug žmonių gal nelabai saugu, o čia ir vėjas prapučia, mažiau rizikos. Plius papuolė neblogai diena, kai nėra tokių karščių“, – kalbėjo Viktoras.

Bernardo Šaknio nuotr.

Jį skiepytis paskatino ir tai, kad dėl darbo tenka dažnai keliauti.

“Norvegijoje turiu savo statybų įmonę. Kol manęs nereikia, gerai, bet kai reikia, turiu važiuoti. Ten karantinuotis dešimt dienų, čia grįžęs – dar 10 dienų. Daugiau nei pusės mėnesio ir nebėra. Tai vienas skiepas man naudingesnis“, – teigė vyras.

Darbas pasiskiepyti paskatino ir daugiau nei valandą eilėje pralaukusią Rūtą.

Eilėje buvo ir tokių, kuriems penktadienis – pirma diena, kai galėjo gauti vakciną.

„Tik šiandien sukako 18 metų. Manau būčiau ir anksčiau skiepijusis, jei būčiau galėjusi. Dėl galimybių – kelionių, sėdėjimo viduje“, – Viktorija.

Per porą pirmų valandų buvo paskiepyta beveik 200 žmonių.

„Dar kokie 70 žmonių eilėje stovi. Kaip ir sumažėjo, buvo už posūkio, dabar jau nebe. Sunku pasakyti, bet tikimės per dieną kokių 400. Vakcinų turime daug. Jeigu reikia, galime ir 900 paskiepyti“, – pasakojo Nacionalinio kraujo centro Klaipėdos skyriaus vadovė Renata Poviliūnienė.

Tokios skiepų akcijos be registracijos organizuojamos įvariuose miestuose. Liepos antrą dieną žmonės tokiu principus bus skiepijami ir Palangoje.

Tuo metu pagrindinis Klaipėdos vakcinacijos centras dirba įprastu režimu kiekvieną dieną. Čia pasiskiepyti galima užsiregistravus iš anksto internetu arba telefonu. Be išankstinės registracijos vakcinacijos centras kasdien skiepija bendra eile nuo 13 iki 15 val.

Statistikos departamento duomenimis iki šiol bent viena doze pasiskiepyjo beveik 35 proc. klaipėdiečių. Tai gerokai mažiau nei daugelyje kitų savivaldybių. Palyginimui Vilniuje vakcinuota beveik 47 proc., Kaune – 48 proc. gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Narko dyleriai

Narko dyleriai portretas
Geri dyleriai stumdyti narkotikus nelegalioje rinkoje moka. Kvaišalų prekeiviai siautėja nebaudžiami, Palaukit, Atsisėsite jūs visi į kalėjimus,... Gaila nebėra mirties bausmių. Gal kam pasiseks, iki gyvos galvos gaus už išvykdytus nusikaltimus. laiko tik klausimas.

Auksinis Kardas

Auksinis Kardas portretas
Pasiskiepyji o vistiek kaukę reikia nešioti... Tai kas čia per skiepas?

To pensininkei

To pensininkei portretas
Jo jo o kai ateis paskutinioji tai keiksi valdžią kad taves nepaskiepijo,sėkmės gaudant virusą.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių