Dėl kelią užtveriančių vairuotojų – įsiūtis: pažeidėjų daug, o baudų mažai?

Dėl kelią automobiliais užtveriančių vairuotojų – įsiūtis. Ties prekybos centru "Vyturys" dažnai  mašinų virtinė trukdo kitiems įvažiuoti į aikštelę arba patekti į Vingio gatvę.

"Vyturio" prekybos centro kieme, prie alaus parduotuvės-baro "Alynas", neseniai atsirado ženklas, nurodantis, kad aikštelėje galima stovėti dvi valandas. Nuo tada prie "Alyno" vairuotojai pradėjo statyti automobilius, visiškai užtverdami įvažą į Vingio gatvę", – piktinosi klaipėdietė.

Maža to, palikdami savo automobilį stovėjimo aikštelėje tik ribotą laiką, vairuotojai turėtų pažymėti "laikroduke" atvykimo laiką tam, kad reikalui esant pareigūnai galėtų fiksuoti stovėjimo trukmę.

Tačiau tik vienas kitas susizgrimba tai padaryti.

Už šio reikalavimo nevykdymą pažeidėjams gresia atsakomybė.

"Klaipėdos" skaitytojo nuotr.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vadovas Saulius Valiulis netruko sureaguoti į skundą.

Aikštelė įtraukta į planinių patikrinimų planą, tad į vietą nuvykę specialistai fiksuos pažeidėjus.

Stovėjimo ribotą laiką vietas, jei vairuotojas nenurodo atvykimo laiko, kontroliuoja policijos pareigūnai.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos pareigūnas Gediminas Kalasūnas nurodė, kad pranešimų apie minėtoje vietoje galbūt pažeidžiamas Kelių eismo taisykles nėra gavęs.

"Klaipėdos" skaitytojo nuotr.

Esą pernai Kelių policijos tarnyba su Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnais vykdė patikrinimus dėl riboto stovėjimo laiko kontrolės Klaipėdoje prie autobusų stoties, Respublikinės Klaipėdos ligoninės.

Teigiama, kad už šio ženklo pažeidimus apytiksliai surašoma tik iki 20 protokolų per metus.

Sustojimas ir stovėjimas vietose, kuriose pagal Kelių eismo taisykles draudžiama tai daryti, sustojimas ir stovėjimas nesilaikant kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų, važiavimo tvarkos gyvenamosiose zonose ir kiemuose pažeidimas vairuotojams užtraukia baudą nuo 30 iki 90 eurų.

Pirmą kartą pažeidėjui skiriama 15 eurų bauda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
AR YLŲ NETURIT , TUOJAU SUPRAS .

klausimas p. Džermeikai

klausimas p. Džermeikai portretas
nuo kada galima palikti stovėjimui automobilius lėtėjimo - greitėjimo juostose? Jau keleri metai fūros stovi paliktos prie išvažiavimo iš aikštelės prie PC ,,MAXIMA" Šilutės pl.-Statybininkų į Šilutės pl. link Vingio g. Tuo labiau, kad ir ženklas ,,sustoti draudžiama" yra. Policija nereaguoja.

Gyventojas

Gyventojas portretas
Kiemuose reikia vietų!
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių