Dėl krantinių Klaipėdoje – ilgas procesas

Klaipėdos valdžia ir uostas pradeda derybas dėl miestui siūlomų perimti krantinių. Miestas jų norėtų tokios būklės, kad jau būtų galima eksploatuoti ir kad ties jomis nebebūtų šiuo metu įsikūrusio verslo.

Klaipėdos savivaldybė ir Uosto direkcija pradėjo tartis dėl miestui siūlomų perimti krantinių.

Jau po pirmojo susitikimo paaiškėjo, kad laukia ilgas procesas.

"Su uostu tartis visada yra malonu, tik rezultatai orientuoti į ilgą procedūrą", – su humoru situaciją apibendrino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Pašnekovo teigimu, miestui aktualu siūlomos krantinės, tačiau norima jas perimti tokios būklės, kuri leistų jų eksploataciją, bei tada, kai tomis krantinėmis naudotis bus realios galimybės.

Šiuo metu, anot G.Neniškio, ties krantinėmis veiklą vykdo Klaipėdos laivų remonto įmonė, galioja tam tikri reikalavimai, įsipareigojimai, todėl miestas perimtu turtu naudotis negalėtų.

Jau kiek anksčiau, svarstant krantinių klausimą, akcentuota, kad objektams būtinų remonto darbų sumos gali siekti milijonus ir kad uostamiesčiui tai būtų per didelė finansinė našta, tačiau dabar aiškėja, kad tokių didelių investicijų gali ir neprireikti.

Pasak G.Neniškio, miestui perėmus krantines, čia nebus kranų, jos bus naudojamos ne sudėtingiems gamybiniams procesams, kuriems būtini tam tikri techniniai parametrai, o virs promenadomis, čia bus nutiesti dviračių takai ir pan.

Savivaldybės administracijos direktorius atkreipė dėmesį, kad Uosto direkcijos atstovai nėra linkę griežtai nepritarti miesto pozicijai, taigi bus siekiama suderinti požiūrius, į procesą įtraukiant ir jau minėtą bendrovę, vykdančią veiklą ties krantinėmis.

Numatoma, kad bus rengiama trišalė sutartis, kurioje ir bus suderinti visų pusių interesai.

"Tai bus ilgas derybinis procesas. Dabar nežinomųjų tikrai yra per daug, kad galėtume priimti galutinį sprendimą", – apibendrino G.Neniškis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>

> portretas
"Šiuo metu, anot G.Neniškio, ties krantinėmis veiklą vykdo Klaipėdos laivų remonto įmonė, ..." Neaisku apie ka kalba(paisto) miesto "administracijos virsinYYYkas"?Jei apie Piliaviete,tai ten pries 10meti jau nebeturejo buti jokiu Laivu Remontu,tad iseina ,kad "privatizacija" neteiseta,neivykdytos privatizacijos salygos !!!?? ?Jei apie "Memelio "banko" miesta"("STEMA grup"),ten krantines Valstybes nuosavybe ? Juk "sako",kad Valstybiniam uostui truksta,tai krantiniu,tai,zemiu,tai teritoriju,tai rekordu ???

Anonimas

Anonimas portretas
paskutiniam.. kurias krantines siulo perrimti? straipsnyje nera ne zodzio. prie KLR ar prie Memelio miesto?

Anonimui

Anonimui portretas
Anonimas visų pirma išsipagiriok, o po to rašyk.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių