Dėl Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos – varžytuvės

Birželio 1-ąją paaiškės naujasis Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos statusas. Stiprinant valstybines kolegijas, šią įstaigą prisijungti norėtų Klaipėdos valstybinė kolegija ir Klaipėdos universitetas, nors pati Jūreivystės mokykla savo ateitį pageidautų sieti su Vilniaus Gedimino technikos universitetu (dabar VILNIUS TECH).

Pateikė ateities viziją

Iki balandžio pabaigos visos valstybinės kolegijos Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai turėjo pateikti įstaigų ateities vizijos planus.

Tai padaryti buvo privaloma laikantis Vyriausybės nutarimo dėl kolegijų stiprinimo.

Praėjusią savaitę Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje specialiai komisijai Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos (LAJM) vadovas Vaclavas Stankevičius kartu su VILNIUS TECH rektoriumi Romualdu Kliuku pateikė LAJM stiprinimo planą.

„Pristatėme mūsų viziją, kaip mes galėtume prisijungti prie VILNIUS TECH universiteto. Pateikėme motyvus, atsakėme į klausimus. Sprendimo aiškaus dar nėra, jo laukiame birželio 1 d. Yra kiek abejojama dėl atstumų, bet dabartiniais laikais atstumai yra nebe problema, juolab mes jau keletą metų bendradarbiaujame su VILNIUS TECH, būtent todėl mes gerai suprantame vieni kitus“, – kalbėjo S. Stankevičius.

Jo teigimu, dar prieš pusantrų metų iki reformos LAJM kartu su VILNIUS TECH įkūrė transporto ir logistikos klasterį.

Taip pat buvo įkurta jungtinė magistrantūra, specializuota bakalaurams, ko esą įstaigai labai reikėjo, nes niekada LAJM to neturėjo.

„Rudenį mažiausiai trys mūsų dėstytojai stos į VILNIUS TECH doktorantūrą. Tuo labai sustiprinsime mūsų įstaigą. Taigi, jei mes pasieksime savo ir mums bus leista dirbti kartu su VILNIUS TECH, po šio universiteto stogu bus ruošiami specialistai visų rūšių transportui Lietuvoje“, – pabrėžė V. Stankevičius.

Su šiomis įstaigomis mes nerengėme jokio stiprinimo plano.

Pavadinimas – ne tik vardas

Plane numatytas ir įstaigos pavadinimo keitimas į Lietuvos jūreivystės akademiją. Komisija tam esą neprieštarauja.

Anot V. Stankevičiaus, Lietuvos jūreivystės akademija jam asmeniškai ir jo kolegoms – ne tik pavadinimas.

Pavadinimą privalės atitikti ir turinys, todėl esą teks pakelti įstaigos lygį.

„Su VILNIUS TECH, esu tikras, mes tai padarysime. Būtume kaip atskiras padalinys prie šio universiteto. Kalbant apie mūsų įstaigos stiprinimą, mes sustiprėsime tik kartu su VILNIUS TECH, todėl ir pasirinkome tokį sprendimą. Pas mus išvystyta laivų inžinerija, mes ruošiame laivavedžius, laivų mechanikus, inžinierius, elektros inžinierius, o VILNIUS TECH rengia specialistus sausumos transportui, geležinkeliui ir aviacijai. Šio universiteto dalis yra Aviacijos institutas“, – vardijo V. Stankevičius.

Buvo ir kitų norų

V. Stankevičius teigė, kad per prisistatymą ministerijoje nuotoliu prie posėdžio prisijungė ir Klaipėdos valstybinės kolegijos bei Klaipėdos universiteto (KU) atstovai, kurie išsakė savo planus dėl LAJM ateities.

„Su šiomis įstaigomis mes nerengėme jokio stiprinimo plano, bet per posėdį Klaipėdos valstybinės kolegijos vadovė išdėstė keletą punktų, kad būtų naudinga, jei mes būtume prijungti prie šios kolegijos. Jie su jūrų transportu nieko bendra neturi, bet tokį norą pareiškė. Tą patį norą turi ir KU, nors mes su jais taip pat neruošėme jokio plano“, – kalbėjo V. Stankevičius.

Dabar esą laukiama Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos sprendimo, kuris turėtų būti paskelbtas birželio 1 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
Dar vienas absurdas, uostas prisijungė prie Vilniaus

Su

Su portretas
KU lajm lygis raus lyg raketa i aukštumas.Buvo praeity juk vos ne vedybos-prisvilo.Is kur toks ažiotažas del vienoves su KU..Kieno ausys ir interesai kyso.. .

koks lygis

koks lygis portretas
jau kaip dabar yra nukritęs lygis lajm, ta joks VilTechas nepagelbės. Visos ten bobos ir pati pačiausia dreba dėl savo kėdės. joks jungimas nesustabdys ten esancios suirutes ir nepagarbos.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių