Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl neįvykusio koncerto – nesklandumai

2009-06-17 23:59
Nepatogumai: bilietai.lt kasose dar pernai bilietus į grupės "Depeche Mode" koncertą įsigiję lietuviai ten pat jų grąžinti ir atgauti pinigus negali.
Nepatogumai: bilietai.lt kasose dar pernai bilietus į grupės "Depeche Mode" koncertą įsigiję lietuviai ten pat jų grąžinti ir atgauti pinigus negali. / Mindaugas Ažušilis

Lietuvaičiams, laukusiems legendinės grupės "Depeche Mode" pasirodymo, teko gerokai nusivilti – koncertas neįvyks, o atgauti pinigus už sumokėtus bilietus nebus paprasta.

Pinigus grąžins vėliau

Bendrovė "Makroconcert", organizavusi britų muzikos grupės "Depeche Mode" koncertą, paskelbė, kad dėl grupės vokalisto Dave'o Gahano prastos sveikatos būklės iš gegužės į rugsėjį nukeltas koncertas Vilniuje apskritai neįvyks. Organizatoriai taip pat paskelbė, jog pinigus už bilietus jie grąžins kiek įmanoma greičiau. Tačiau vakar tai panorėję padaryti klaipėdiečiai įsitikino, kad juos atgauti nebus lengva.

Praėjusių metų gruodį keturis bilietus už daugiau nei 500 litų į šios grupės pasirodymą įsigijęs klaipėdietis Darius Kontrimas "Klaipėdai" pasakojo, kad tik sužinojęs apie neįvyksiantį koncertą iškart suskubo atsiimti sumokėtų pinigų, tačiau bendrovė, pradžioje žadėjusi juos grąžinti nuo birželio vidurio, pažadų netesėjo. Ji paskelbė pinigus atiduosianti vėliau.

Nori pinigų – važiuok į Vilnių

"Iš pradžių buvo skelbiama, kad pinigai bus grąžinami nuo birželio 15 d., tačiau vakar, kai nuėjau į juos platinusios bendrovės padalinį, man atsakė, jog pasikeitė terminai – pinigai bus pradėti grąžinti tik nuo liepos 1-osios. Atstovė pabrėžė, kad Klaipėdoje jų atsiimti negalėsiu. Norint atgauti pinigus, reikės vykti į Vilnių. Ten taip pat juos atsiimti nebus lengva – grąžinti bilietus ir atsiimti pinigus bus galima tik tam tikromis dienomis, tam tikromis valandomis ir tik tam tikroje kasoje. Ar tai normalu? Kodėl įsigyti bilietus galiu visur, o atgauti pinigus – ne? Man kelionė į Vilnių atsieis tiek pat, kiek ir vienas bilietas. Negana to, bilietus pardavusiai bendrovei už kiekvieną jų sumokėjau po tris litus aptarnavimo mokesčio", – piktinosi D.Kontrimas.

Jis įsitikinęs, kad jei bendrovė jau sykį pakeitė pinigų grąžinimo terminą, ji ir toliau dels atiduoti juos klientams.

"Skambinau organizatoriams, siekdamas išsiaiškinti, kodėl pinigų negaliu atgauti ir Klaipėdoje – be manęs čia yra ir kur kas daugiau žmonių, norinčių tai padaryti, tačiau ten niekas su manimi į jokias kalbas nesileido. Manau, kad jie už bilietus surinktus pinigus kažkur investavo, jų nebeturi, todėl ir neskuba grąžinti. Apskritai neaišku, kada grąžins ir ar išvis grąžins", – kalbėjo pašnekovas.

Atstovai – nepasiekiami

Susisiekti su koncertą organizavusios bendrovės atstovais nepavyko, tačiau jų išplatintame pranešime buvo teigiama, kad kilti nesklandumų dėl pinigų grąžinimo neturėtų.

"Norime pabrėžti, jog tai didžiausias kada nors ne dėl organizatoriaus kaltės atšauktas koncertas šalies istorijoje, todėl mes dėsime visas pastangas, kad bilietų grąžinimo procesas būtų kuo paprastesnis ir sklandesnis", – rašoma pranešime.

Taip pat "Makroconcert" skelbia, kad pinigai bus grąžinami nuo liepos 1 d. "Forum Palace" kasoje darbo dienomis nuo 16 iki 20 val. ir šeštadieniais nuo 12 iki 16 val. Užsimenama, kad vėliau bilietus grąžinti bus galima ir kitose kasose, tačiau nei kuriose, nei nuo kada, nepranešama.


Zita Čeponytė, Lietuvos vartotojų instituto prezidentė

Šioje situacijoje vartotojui turi būti sudaryta galimybė grąžinti bilietus ir atsiimti pinigus ten, kur jis juos ir pirko. Jeigu tokia galimybė klientui sudaryta nebus, tai galima traktuoti kaip bendrovės nesąžiningą komercinę veiklą. Dėl to net gali būti pradėtas tyrimas. Atlikus tyrimą ir paaiškėjus, kad ši situacija atitinka realybę, įmonė būtų nubausta. Jei padėtis nepasikeis ir klientui nebus sudaryta galimybė pinigus atsiimti mieste, kuriame jis juos pirko, patarčiau kreiptis į Valstybinę vartotojų teisių apsaugos tarnybą, kuri ir padės išspręsti problemą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų