Dėl netvarkingų automobilių – baudos

Nedrausmingi vairuotojai pykdo aplinkosauga susirūpinusius klaipėdiečius. Žmonės pastebėjo, jog iš techniškai netvarkingo automobilio liejasi alyva, kuri nusėda gatvės dangoje, į greta esantį žolyną. Nors žmonės įtaria, kas šios transporto priemonės savininkas, įrodyti tai itin sudėtinga.

Kretingos gatvės daugiabučio namo gyventojus jau kurį laiką piktina nuolat šalia įvažiavimo paliekamas automobilis, kuris, kaip įtaria žmonės, teršia aplinką.

"Kretingos gatvėje, įvažos zonoje, tarp 133 ir 127 namų nuolat paliekamas stovėti automobilis. Transporto priemonė trukdo automobilių judėjimui, po ja telkiasi didelės tepalų dėmės, kurios teršia aplinką. Automobilio savininkas nereaguoja į gyventojų pastabas", – tikino klaipėdietė.

Apie susidariusią situaciją informuoti ir miesto savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio specialistai.

Pasak poskyrio vedėjo Sauliaus Valiulio, į vietą nuvykus darbuotojams, kelių eismo taisyklių pažeidimas neužregistruotas.

"Įvaža priklauso kelio daliai, tad eismo taisyklių pažeidimo nerasta. Tačiau ant gatvės dangos, šaligatvio ar žolės patekusi alyva tampa pavojinga atlieka. Už tai taikoma administracinė atsakomybė", – kalbėjo S.Valiulis.

Patekę į aplinką šie teršalai gali sukelti pavojų ne tik gamtai, bet ir žmonių sveikatai, tapti įvairių ligų priežastimi.

Administracinių nusižengimų kodekse už atliekų tvarkymą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų nevykdymą numatomos baudos.

Už aplinkos užteršimą mažesniu kaip šimtas kubinių decimetrų pavojingų atliekų kiekiu numatoma bauda siekia nuo 60 iki 140 eurų.

Už didesnę aplinkai padarytą žalą taikomos nuobaudos gali siekti net iki kelių tūkstančių eurų.

Norint pažaboti alyvą laistančius vairuotojus, vien gyventojų liudijimų nepakanka.

Pasak S.Valiulio, užregistravus pažeidimą, informacija bus perduota aplinkos apsaugos specialistams.

"Būtina nustatyti, ar alyva nutekėjo būtent iš gyventojų nurodyto automobilio. Gali būti, jog toje vietoje paliekamos ir kitos transporto priemonės. Tik nustačius neginčijamą faktą, medžiagą perduosime Klaipėdos aplinkos apsaugos departamentui", – teigė poskyrio vedėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tele

Tele portretas
Mieste isivyravo nerasyta tvarka ,masinos statomos ant zalios vejos ,jos visos ismaurotos ,ryskiai skubos tvarka turi buti daromos automobilio aiksteles

Tomas

Tomas portretas
Dėl pateiktų baudų-reikia neskubėti mokėti o gerai įsitikinti ar tikrai JŪS pažeidėte tvarką.Nes dabar ,kaip teko pastebėti,baudas gali išrašyti visi ,kas tik netingi.Policija net iš mašinos neišlipę, fotografuoja ir siunčia baudas o kiek dar visokių instancijų,kurios gali atlikti tą patį. TURI BŪTI UŽFIKSUOTA NE TIK MAŠINA,VIETA ,BET IR ADRESAS IR DATA IR VALANDA.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių