Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl netvarkos aikštėje – įtūžis

2016-05-27 11:14

Taikos prospekte esanti aikštė prašosi tvarkdarių dėmesio. Apmirusiame fontane telkšo lietaus vanduo, nėra nė vieno suolelio, aplink trinasi benamiai. Nykus vaizdas ir piktina, ir verčia apsikuopti šalia gyvenančius žmones.

Puvėsiai: šis fontanas neveikia jau daugybę metų, jo baseine galima rasti ir šiukšlių, ir vandens. Puvėsiai: šis fontanas neveikia jau daugybę metų, jo baseine galima rasti ir šiukšlių, ir vandens.

Seniai neveikiantis surūdijęs fontanas kelia nerimą miestiečiams. Esą statinys pavojingas čia žaidžiantiems ir aplink jį bėgiojantiems vaikams. Taip pat šis fontanas darko miesto vaizdą.

Lietaus vandens apsemtame fontano baseine plaukioja šiukšlės, supuvę medžių lapai. Neapsikentę žmonės artėjant vasaros sezonui bando bent šiek tiek pagerinti situaciją.

"Į šalia esantį restoraną pavalgyti kasdien ateina daug miestiečių su mažais vaikais. Šiltomis dienomis pietaujama lauke, tačiau vaizdas, kurį jie mato, daugiau šiurpina nei kelia apetitą. Šalia didelis prekybos centras, per dieną čia praeina šimtai gyventojų. Ši vieta patraukli tik benamiams, ne kartą mačiau, kaip vaikai, lakstantys prie fontano, pargriūva, susižeidžia. Juk tai sovietinė atgyvena", – teigė greta fontano įsikūrusio grožio salono savininkė klaipėdietė Viktorija Šalčiūtė.

Anot pašnekovės, kaimyninės įmonės tvarkytis atsisako, todėl jai tenka vienai suktis iš beviltiškos padėties.

Savaitgalį moteris perdažė stovinčius surūdijusius vamzdžius, aprinko šiukšles, apsodino pievelę gėlėmis.

"Buvo iškviesti vienos įmonės darbuotojai, kad šie atsuktų fontaną ir išleistų jame susikaupusį vandenį. Bet nieko nepavyko padaryti, tam reikalingi rimtesni darbai. Be galo liūdina toks aplinkinių abejingumas", – apgailestavo moteris.

Uostamiesčio savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės žodžiais, minėtas objektas nepriklauso miestui. Tai yra privačios įmonės nuosavybė. Už tokią netvarką kontrolieriai jo savininkams gali skirti baudas.

"Fontanas jau daugybę metų neveikia. Šis objektas nėra miesto, tai – privati nuosavybė. Bet kokiu atveju, tai yra viešoji erdvė ir jeigu ji netvarkinga, turėtų susidomėti Viešosios tvarkos skyrius. Reidų metu reikėtų užsukti ir pasižiūrėti", – komentavo I.Šakalienė.

Kol kas trykštančio fontano šioje vietoje tikėtis neverta. Pašnekovės teigimu, artimiausiu metu miesto detaliajame plane yra numatyta atnaujinti aikštės prie buvusio "Aitvaro" fontaną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų