Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl plaukimo pamokų – sujudimas

2015-05-20 06:06

Registracija į nemokamas vaikų plaukimo pamokas vakar sukėlė didžiulį ažiotažą. Į pirmojo etapo užsiėmimus vietų jau nebeliko.


 

Populiarumas: dviejų etapų metu nemokamai mokytis plaukti galės 384 uostamiesčio vaikai.
Populiarumas: dviejų etapų metu nemokamai mokytis plaukti galės 384 uostamiesčio vaikai. / Artūro Morozovo nuotr.

Registracija į nemokamas vaikų plaukimo pamokas vakar sukėlė didžiulį ažiotažą. Į pirmojo etapo užsiėmimus vietų jau nebeliko.

Skambučiai netilo

Vakar nuo 8 val. ryto gyventojai galėjo registruoti savo atžalas į plaukimo pamokas, vyksiančias "Gintaro" sporto centro baseine. Klaipėdiečiai piktinosi, esą nurodytu registracijos numeriu prisiskambinti buvo sudėtinga – linijos buvo nuolat užimtos.

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro specialistai tikino intensyviai dirbę nuo pat ryto, tačiau atsakinėti vis tiek nespėjo.

Nemokamos plaukimo pamokos vyks dviem etapais. Šiemet iš viso mokytis galės 384 vaikai – po 192 pirmojo ir antrojo etapo metu.

Vakar į plaukimo užsiėmimus buvo užregistruoti 346 vaikai. Pirmajam etapui skirtos vietos jau užimtos. Į antrąjį etapą dar gali būti užrašyta per 30 vaikų. Registracija vyks ir šiandien.

Pasak Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro direktorės Jūratės Grubliauskienės, gyventojų entuziazmas rodo šių pamokų reikalingumą.

"Telefonas vakar čirkšti pradėjo jau nuo 7.30 val. ryto, o biuro darbuotojai dirbo be pietų pertraukos. Norinčiuosius registravo trys žmonės ir darbo eigos paspartinti nebuvo kaip", – komentavo J.Grubliauskienė.

Sudarė ir gyvą eilę

Nors šiemet registruoti buvo žadėta tik nurodytu telefono numeriu, tačiau atkakliausi tėvai atvyko į pačią įstaigą ir stojo į gyvą eilę.

"Kiekvienais metais linijos lūžta nuo skambučių. Kartais bandome koreguoti registravimo sistemą. Pavyzdžiui, pernai bandėme registruoti ir elektroniniu paštu, tačiau tai pasirodė neefektyvu. Dar dvi paras po registracijos laiko žmonės rašė laiškus, o mes turėjome jiems atsakinėti, kad vietų nebeturime", – prisiminė pašnekovė.

Trečią kartą vykdoma akcija kasmet sulaukia didelio susidomėjimo. Kai kurie tėvai piktinasi, esą užregistruoti vaiką – praktiškai neįmanoma.

J.Grubliauskienė pabrėžė, kad be siūlomų pamokų yra ir kitų galimybių išmokti plaukti.

"Jei tėvai taip nori, kad vaikas mokytųsi, reikėtų tuo domėtis nuosekliai, o dėl savo atžalos galima pasistengti ne tik per akcijas. Tuomet gal ir pykčių tiek nebūtų", – svarstė direktorė.

Mokosi nevienodai

Mokymų metu, anot įstaigos specialistų, vaikai profesionaliai plaukti nepradeda, tačiau įgyja pradinių gebėjimų.

"Šešios pamokos negarantuoja nepriekaištingo plaukimo. Jų tikslas – sveikatos stiprinimas, fizinio aktyvumo palaikymas, vaikų pratinimas prie vandens", – aiškino pašnekovė.

Esą vaikai yra labai skirtingi, vieni šių užsiėmimų metu tik apsipranta būti vandenyje, kiti – pradeda plaukti.

"Kadangi tai Visuomenės sveikatos centro rėmimo specialioji programa, tai yra daugiau sveikatinimo priemonė, o ne plaukikų parengimo. Tėvai po tų šešių užsiėmimų gali toliau leisti savo vaikus į pamokas, kol jie išmoks gerai plaukti", – užbaigė direktorė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų