Dėl pušų uostamiestyje – aibė klausimų

Iniciatyva "Pušys Klaipėdai" tapo uostamiesčio politikų ir valdininkų diskusijų objektu. Tarybos nariai domisi, kur bus sodinami medžiai, ar ši akcija suderinta su savivaldybe. Specialistams belieka kraipyti galvas, nes iniciatyvos organizatorių jie dar nematė akyse.

Į posėdį neatvyko

Iniciatyva "Pušys Klaipėdai" startavo prieš daugiau nei mėnesį.

Akcijos tikslas – apsodinti uostamiestį pušimis ir paversti jį kurortiniu miestu, surinkti lėšų pirmiesiems medeliams. Jos iniciatorius – Klaipėdoje gimęs, bet jau kurį laiką Vilniuje gyvenantis Paulius Zaviša.

Klaipėdiečiai kviečiami patys prisidėti prie miesto apsodinimo pušimis ir aukoti. Teigiama, kad už du eurus galima nupirkti vieną pušį. Pervesti į sąskaitą leidžiama ir didesnę sumą. Taip pat galima skirti 2 proc. gyventojų pajamų mokesčio.

Sukurtame interneto tinklalapyje nuolat skelbiama, kiek pušų sodinukų jau būtų galima pasodinti. Vakar po pietų jų buvo 4 153. Tikslas – 50 tūkst. pušų.

Kurį laiką dėl šios iniciatyvos diskutuoja miesto tarybos komitetų nariai. Politikams kyla klausimų, ar akcija suderinta su savivaldybe, kur bus sodinamos pušys, ar jos bus kokybiškos.

Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai į vakar vykusį posėdį kvietė ir "Pušys Klaipėdai" iniciatorių P.Zavišą, ir savivaldybės administracijos darbuotojus. Tačiau P.Zaviša neatvyko.

"Gavau žinutę, kad jis negalės dalyvauti. Negalėsime pakalbėti apie iniciatyvą", – tvirtino Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto pirmininkas Audrius Vaišvila.

Pasigenda informacijos

Į posėdį neatvykus akcijos iniciatoriui ar jo atstovui, kulniuoti atgal į savivaldybę teko ir trims specialistėms.

"Mes negalime kažko komentuoti, kol nėra informacijos. Nežinome, ką jie planuoja", – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Politikai dar bandė sužinoti, ar iniciatyva suderinta su savivaldybe, kur bus sodinamos pušys.

"Niekas nežino, kur jie nori sodinti", – teigė Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Komiteto narė Lilija Petraitienė taip pat teigė apie šią akciją norėjusi išgirsti daugiau.

"Iš pradžių maniau, kad pušis norima sodinti kur nors pajūryje, bet išgirdau, kad mieste. Vietoje gėlių sodinsime pušis Atgimimo aikštėje. Juk medžių taip paprastai nepasodinsi. Yra specialieji želdinių planai", – tvirtino politikė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
sia iniciatyva turi paremti ypatingai pietines miesto dalies gyventojai,. Cernobylis ten po avarijos.... kaip gali gyventi zmones tokiose dykynese? O po nauju metu kiek ismeta su vazonais egluciu....pasodintu susibure sau koki gabala, vaikus pamokytu, kad cia tavo eglute auga, palaistytu savo medeli....bet geriau liezuviais malti ir laukti valdzios nurodymu....kaip sovietu laikais....na tokie sovietikai ten ir gyvena....

landšafto architektas

landšafto architektas portretas
kas jis mūsų mieste? Aš už pušis, bet kartu ir už ne haotišką, o tvarkingą planinį apželdinimą, kad vėliau nereiktų rauti tų, jau ūgtelėjusių, pušų.

Jurgita

Jurgita portretas
Nereikia nei tokių akcijų laukti. Jei yra noro sodinkit. Susidedate pinigus, nusiperkat medelius ir pirmyn. Nieks neateis ir nepasiūlys apie daugiabutį apsodinti, patys turite tuo rūpintis, daugiau iniciatyvos, žmonės ;)
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių