Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl reikalavimo pasakyti asmens kodą – pyktis

2013-04-23 14:31
Dėl reikalavimo pasakyti   asmens kodą – pyktis
Dėl reikalavimo pasakyti asmens kodą – pyktis / Vytauto Petriko nuotr.

Asmens kodas mainais į taloną pas gydytoją. Pacientai piktinasi, kad atsisakius pasakyti kai kuriuos asmeninius duomenis darbuotojos nesutinka užregistruoti pas gydytoją.

Išgąsdinti telefoninių sukčių vyresnio amžiaus pacientai piktnaudžiavimo atvejų įžvelgia ir gydymo įstaigose.

Paskambinus į Respublikinės Klaipėdos ligoninės ar jai priklausančios konsultacinės poliklinikos registratūras ir panorus užsiregistruoti pas gydytoją, prašoma pasakyti savo asmens kodą.

Pacientui atsisakius, registratorė paaiškino, kad tokiu atveju negalės duoti talono.

Garbaus amžiaus pacientų nuomone, medikai iš jų prašo pernelyg daug asmeninių duomenų ir net vadina juos „telefoninių sukčių pagalbininkais“. Mat į namus ne kartą paskambinę sukčiai taip pat prašydavo pasakyti asmens kodą.

Tačiau registruojantis pas gydytoją asmens kodo prašoma ne tik šioje gydymo įstaigoje, ypač jei žmogus ten lankosi pirmą kartą.

Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinės poliklinikos vedėja Vilija Platakienė paaiškino, jog kompiuterinė sistema yra taip sukurta, kad be asmens kodo žmogaus tiesiog negalima užregistruoti.

Bet jei pacientas jau yra lankęsis gydymo įstaigoje, pakanka nurodyti tik visą savo gimimo datą.

V.Platakienė minėjo, kad poliklinikoje pacientai ne kartą piktinosi dėl tokios tvarkos bei prašomo asmens kodo. Jiems paaiškinama, kad prašyti tokių duomenų jiems leidžia įstatymas.

Pagal prieš beveik septynerius metus įsigaliojusį Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymą sveikatos priežiūros įstaigos turi teisę reikalauti asmens kodo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų